Sute de persoane, filmate în secret în 30 de hoteluri. Unde erau ascunse camerele


Ultimul update: Vineri 22 Martie 2019 16:08
Data publicarii: Vineri 22 Martie 2019 15:07
Categorie: Stiri externe
Filmați pe ascuns în camera de hotel din Coreea de Sud

Doi bărbați au fost arestați de poliția din Coreea de Sud, după ce au filmat 1.600 de clienți de la 30 de hoteluri și au transmis imaginile în direct pe internet.

Scandal în Coreea de Sud după ce s-a descoperit că peste 1.600 de oameni au fost filmați pe ascuns în camerele de hotel iar imaginile surprinse erau transmise live pe internet, relatează CNN.

Doi bărbați au fost arestați, iar alți doi sunt investigați, fiind acuzați că au instalat camere ascunse în 42 de camere de la 30 de hoteluri din 10 oraşe sud-coreene între noiembrie 2018 şi începutul lui martie 2019, potrivit The Guardian.

Poliția a declarat că nu există indicii potrivit cărora hotelurile ar fi implicate în această schemă. Camerele de luat vederi erau ascunse în televizoare, prize, întrerupătoare sau în uscătoarele de păr.

„A mai fost un caz similar în trecut, când au fost instalate ilegal camere de filmat în hoteluri. Dar este pentru prima dată când poliția a descoperit că filmările au fost transmise live pe internet”, au declarat polițiștii.

Peste 800 de video-uri au fost transmise în direct prin servere din străinătate prin intermediul unui site. Până când site-ul a fost blocat în această lună, cei din spatele său au câştigat 6.200 de dolari de la 97 de persoane care au plătit un abonament lunar pentru a accesa materialele, conform Korea Herald.

Coreea de Sud se luptă cu o fenomen de ”molka” – video-uri de natură sexuală filmate în secret în care pot fi văzute femei în spaţii publice precum toalete sau cabine de probă, dar şi în propriile case.

Creşterea numărului acestor cazuri a determinat zeci de mii de femei să protesteze în Seul în vara lui 2018 pentru a cere pedepse mai aspre pentru cei vinovaţi. Autorităţile au răspuns prin a creşte numărul poliţiştilor care supraveghează toaletele publice, o măsură văzută ca fiind ineficientă de activişti.

Poliţia a informat că în 2017 au existat 6.470 de cazuri de filmări ilegale, faţă de 1.353 astfel de cazuri în 2012. Însă mulţi dintre cei vinovaţi sunt nevoiţi să plătească doar o amendă modestă iar în multe cazuri ei scapă nepedepsiţi.

Cei doi bărbaţi riscă să facă până la cinci ani de închisoare şi să plătească o amendă considerabilă pentru distribuirea online ilegală a videoclipurilor.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

FULLSCREEN
Sute de persoane, filmate în secret în 30 de hoteluri. Unde erau ascunse camerele
  • /

Sursa: StirilePROTV

VIDEO PROTVPLUS.RO