Sute de mii de manifestanţi au ieșit din nou în stradă, în Franța


Ultimul update: Marti 10 Decembrie 2019 21:04
Data publicarii: Marti 10 Decembrie 2019 20:50
Categorie: Stiri externe
Sute de mii de manifestanţi au ieșit din nou în stradă, în Franța

Sute de mii de persoane au manifestat din nou, marţi, pe tot cuprinsul Franţei împotriva controversatei reforme a pensiilor ce urmează să fie prezentată miercuri de executiv, greva continuând mai ales în sectorul transporturilor, relatează AFP.

Ministerul de Interne a comunicat că la proteste au luat parte 339.000 de manifestanţi, dintre care 31.000 la Paris, în timp ce principala confederaţie sindicală GGT a anunţat o participare de 885.000 de persoane.

Participarea a fost însă în scădere faţă de prima zi de mobilizare, 5 decembrie, când ministerul comunicase o prezenţă de 806.000 manifestanţi pe întreg teritoriul.

Ziua de miercuri se anunţă crucială pentru executivul francez, care nu intenţionează să facă pasul înapoi în privinţa reformei, promisă în campania prezidenţială de Emmanuel Macron.

Manifestanţii vor să oblige guvernul să renunţe la instituirea unui 'sistem universal' de calculare a pensiei, pe bază de puncte, în locul celor 42 de regimuri existente, şi care să fie 'mai just' şi echilibrat financiar.

Majoritatea francezilor susţine greva, temându-se de o precarizare a situaţiei pensionarilor în urma reformei.

Marţi, transporturile publice au rămas foarte perturbate, pentru a şasea zi consecutiv, la fel şi activitatea unora dintre şcoli.

Şapte din cele opt rafinării din ţară au fost blocate, potrivit sindicatelor. Transportul aerian a fost parţial afectat de o grevă a controlorilor de trafic.

Miercuri, traficul feroviar al companiei naţionale SNCF şi cel al transporturilor pariziene (RATP) va fi în continuare puternic perturbat. Va circula doar un tren de mare viteză din patru, iar la Paris vor fi închise zece linii de metrou, au anunţat cele două societăţi.

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO
Ce trebuie sa faci pentru a o convinge pe Monica Cadogan, de la Imperiul Leilor, sa investeasca in afacerea ta?

03:33
Dragoș Petrescu – printre cei mai greu de convins. Concurenții trebuie să știe ce vor atunci când vor ajunge în fața lui și să îl convingă că o investiție poate fi returnată

04:47
Cătălin Zmărăndescu, de 4 ori tătic

C. Zmărăndescu: "I-am spus Matildei că urmează să aibă o surioară sau un frățior. Ne-am anulat vacanța din septembrie, atunci se naște copilul."


14:05
Ioana Ginghină, momentul adevărului

Ioana Ginghină: "Eu bănuiam că fostul soț este într-o relație.."


15:59
Bolile de inimă afectează tot mai mulți tineri

Fluctuațiile tensiunii și gheara în piept ar trebui să ne trimită imediat la medic. 

Dr. Adrian Linte: "Este indicat un control cardiac preventiv, după vârsta de 35 de ani."


10:23
Pepe, provocare picantă pentru Măruță

De ziua lui, Cătălin Măruță a primit cele mai picante întrebări, sub amenințarea sosului iute.


15:02
Concurs de bancuri cu Mioara Velicu și Irina Loghin

Invitate la emisiunea "La Măruță", Mioara Velicu și Irina Loghin s-au duelat în cele mai amuzante bancuri.


18:25
Depresia, boala sufletului

17:26
Keo, un tată de nota 10

07:17
HPV, virusul ce poate cauza cancer de col uterin

HPV este un virus foarte contagios și poate duce la apariția cancerului de col uterin. Peste 80% dintre persoanele active sexual dobândesc acest virus.


13:01