SUA are stocuri „foarte mici” de muniție de artilerie după ce a trimis masiv arme în Ucraina
Stocurile de muniție ale SUA au devenit „foarte mici” pentru anumite categorii de produse, atrage atenția un oficial american. Acest lucru se întâmplă după trimiterea masivă de armament în Ucraina.
Nivelurile scăzute ale stocurilor de muniție de 155 mm, care pot fi trase cu obuzele M777 fabricate în SUA, îi îngrijorează în special pe unii oficiali, arată The Wall Street Journal, citat de Business Insider.
Stocurile de muniție de 155 mm din State nu au atins niveluri critice, dar sunt „foarte scăzute” și „nu sunt la nivelul pe care ne-am dori să intrăm în luptă” a declarat un oficial din Apărare, sub protecția anonimatului.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Întrebat luni dacă stocurile epuizate de muniție de 155 mm au fost un rezultat direct al sprijinului SUA pentru Ucraina, un oficial înalt al apărării a spus reporterilor că „răspunsul pe scurt” este „nu”.
SUA trimit cel mai mare pachet de ajutor militar de până acum Ucrainei
„Suntem capabili să oferim ceea ce am oferit și să ne menținem în continuare forța militară”, a spus oficialul, potrivit reporterului Voice of America Jeff Seldin, arată sursele citate.
Din 24 august, SUA s-au angajat să trimită 126 de obuze M777 în Ucraina și aproape 806.000 de cartușe de artilerie de 155 mm, potrivit Pentagonului.
În cadrul pachetului de ajutor militar de 2,98 miliarde de dolari pentru Ucraina, de săptămâna trecută, SUA au trimis aproape 245.000 de cartușe de artilerie de 155 mm. Până acum, acesta este cel mai mare ajutor militar acordat Ucrainei de la invadarea forțelor ruse, la sfârșitul lunii februarie.
Furnizarea armelor și munițiilor se va face însă fără a fi afectate stocurile, arată sursele citate.