Studiu: Cât poate rezista coronavirusul pe suprafețe contaminate


Ultimul update: Marti 18 Februarie 2020 10:38
Data publicarii: Marti 18 Februarie 2020 10:35
Categorie: Stiri externe
Coronavirus

Durata de viață a noului coronavirus pe suprafețele infectate a generat multe îngrijorări, iar răspunsul a venit de la cercetătorii britanici, care presupun că virusul ar putea rămâne activ pe diferite obiecte până la 9 zile.

În urma acestor îngrijorări, Banca Centrală a Chinei a decis să dezinfecteze sau să distrugă banii care circulă în țară, având în vedere că aceștia pot fi un canal ușor de transmitere a virusului, conform CNN.

Perioada de timp exactă nu a fost momentan descoperită, dar oamenii de știință investighează comportamentul altor coronavirusuri pentru a afla cât timp rămân infectate suprafețele care au fost infectate.

Coronavirusurile sunt un grup mai larg de virusuri comune în rândul animalelor. În cazuri rare, acestea pot fi transmise de la animale la oameni, conform Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA.

În prezent nu se știe ce animal a provocat actuala epidemie de coronavirus din Wuhan. Studiile precedente au demonstrat că epidemia de coronavirus MERS (Sindromul Respirator din Orientul Mijlociu) a fost provocată de cămile, iar epidemia de SARS (Sindromul Respirator Acut Sever) a avut ca origine civeta.

În urma testelor, s-a dovedit că SARS și MERS puteau rezista pe diferite suprafețe (plastic, sticlă sau metal) până la 9 zile, dacă suprafața nu a fost dezinfectată, conform unui studiu publicat la începutul lunii.

Dezinfectarea suprafețelor cu produse comune de curățare poate face diferența. Coronavirusurile umane „pot fi dezactivate eficient prin dezinfectarea cu produse ce conțin 64-71% etanol, 0,5% peroxid de Hidrogen sau 0,1% hipoclorit de sodiu.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: CNN

VIDEO PROTVPLUS.RO