STIRI EXTERNE PE SCURT. Rusia si China au semnat contractul pentru livrarea de gaze, Serbia evalueaza pagubele inundatiilor

21-05-2014 19:41


Inevitabilul s-a produs. In cea de a doua zi a vizitei presedintelui Rusiei in China, cele doua tari au semnat un contract important pentru livrarea de gaze.

DRUMUL GAZULUI, SPRE ASIA

Patronul Gazprom, care il insoteste pe Vladimir Putin in vizita la Shanghai, a anuntat incheierea unui contract urias, de 400 de miliarde de dolari, privind livrarile de gaz rusesc in China, pentru o durata de 30 de ani. Un asemenea acord era negociat de multa vreme, dar a fost parafat intr-un moment in care relatiile dintre Rusia si tarile occidentale sunt tensionate.

DEZASTRU IN BALCANI

Serbia si Bosnia au inceput sa evalueze pagubele dupa cele mai grave inundatii din ultimul secol, care au afectat peste un milion 600.000 de oameni si au luat vietile a cel putin 50. Acolo unde apele s-au retras, apare pericolul epidemiilor. Sunt zeci de tone de cadavre ale animalelor inecate.

SE SURPA PAMANTUL

O gaura cascata ca din senin, dupa multe zile de ploaie, a inghitit un colt al terenului unui stadion de fotbal din Tennessee. Pe arena de zece mii de locuri veche de aproae 70 de ani se desfasurau lucrari de renovare a tribunelor.

MUZICA, DANS SI... NOTE BUNE

Iar prima Doamna a Statelor Unite a facut spectacol la Casa Alba. Michelle Obama, a cantat si a dansat, alaturi de niste elevi, avand-o ca invitata si pe actrita Sarah Jessica Parker. Totul pentru promovarea unui program menit sa demonstreze ca scolarii care participa la diverse manifestari artistice obtin rezultate mai bune la invatatura.

VIDEO PROTVPLUS.RO