Statele Unite vor să impună sancțiuni economice Spaniei. Care este motivul

Dată publicare: 31-10-2019 14:52
Dată actualizare: 31-10-2019 14:56


donald trump

Administrația președintelui Donald Trump dorește să impună sancțiuni economice împotriva Spaniei, pentru o presupusă susținere financiară a regimului președintelui Nicolas Maduro din Venezuela.

Departamentul Trezoreriei din Statele Unite ia în considerare sancționarea Băncii Centrale a Spaniei și a altor entități în care au fost depuse sume de bani din Venezuela, au transmis mai multe surse din cadrul Administrației SUA, fără a oferi mai multe detalii, relatează Bloomberg.

Aceste măsuri nu ar urma să intre în vigoare înainte de data de 10 noiembrie, când Spania organizeaza alegeri generale.

Inițiativa este privită cu îngrijorare de mai mulți oficiali americani, având în vedere că Spania este un aliat vechi al Statelor Unite în multiple domenii și mii de militari americani sunt staționați în Spania.

Administrația de la Madrid nu a primit nicio înștiințare privind posibile măsuri economice de sancționare din partea Statelor Unite, a transmis Ministerul de Externe din Spania, menționând că o asemenea acțiune nu ar fi justificată.

Spania a urmat decizia Statelor Unite de a-l recunoaște pe Juan Guaido în funcția de președinte al Venezuelei, în încercarea de a crește presiunea asupra lui Maduro.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Bloomberg


VIDEO PROTVPLUS.RO