Spania se confrunta cu ninsori neobisnuite. Sute de oameni au ramas inzapeziti pe drumurile din nordul tarii

06-02-2015 08:45

Spania este sub asediul ninsorilor inca de miercuri seara, iar asta a creat numeroase probleme.

Serviciile de urgenta au venit in ajutorul a sute de automobilisti inzapeziti pe drumurile din nordul tarii.

Pentru unii dintre ei, calvarul a durat 17 ore. Chiar si acolo unde viscolulul nu a format troiene, grosimea stratului de omat s-a apropiat de o jumatate la metru. Iar temperatura a scazut la minus 15 grade celsius.

Dincolo de sosele si cai ferate blocate, zapada impiedicat numerosi pelerini sa ajunga la Santiago de Compostella.

Spania se confrunta cu ninsori neobisnuite si cu temperaturi care vor scadea spre sfarsitul saptamanii, potrivit agentiei nationale de meteorologie, Aemet. Presa locala anunta temperaturi de minus 15 grade Celsius si pana la 40 de centimetri de zapada.

Unitatea militara pentru situatii de urgenta (UME) a salvat aproximativ 300 de persoane blocate in propriile masini din cauza zapezii in Leon, Palencia si Cantabria. Sute de masini au fost blocate pana la 17 ore pe drumurile dintre Cantabria si Palencia.

Printre cei blocati se afla si aproximativ 100 de britanici.
UME, impreuna cu politia spaniola, a salvat 220 de persoane dupa ce masinile lor au fost blocate de zapada pe autostrada A-67 din Cantabria, in nord-vestul Spaniei, potrivit cotidianului El Pais.

Agentia spaniola de meteorologie a anuntat ca temperaturile vor scadea vineri, 28 de provincii fiind sub avertizare de temperaturi scazute.


VIDEO PROTVPLUS.RO