Situație disperată în Spania, din cauza coronavirusului. Militarii sunt puși să depisteze contacții celor infectați

Ultima actualizare: 12-09-2020 20:15

Pentru a doua zi la rând Franța a raportat peste 9.400 de noi, cazuri de infectare cu coronavirus, dar Guvernul exclude revenirea la carantină.

 

Marea Britanie a înregistrat peste 3.500 de teste pozitive într-o zi, așa că după acest weekend vor fi limitate adunările publice.

Covid-19 se răspândește în Marea Britanie, nu doar în focare izolate, ci și la nivel național. Astfel, numărul de îmbolnăvirilor se dublează în fiecare săptămână. Și, în medie, fiecare persoană infectată transmite virusul la cel puțin încă una.

Bărbat: „Am reușit cumva să trecem prin asta, dar ideea că s-ar putea repeta ce a fost în lunile trecute. Ideea că mi-aș putea pierde bunica e înfricoșătoare.”

De luni, adunările cu mai mult de șase persoane din familii diferite sunt interzise în Anglia, Țara Galilor și Scoția.

Aproape 8 milioane de britanici, adică 1 din 3 scoțieni și 1 din 10 englezi, vor fi nevoiți să respecte aceste noi restricții impuse pentru limitarea răspândirii coronavirusului. Altminteri, riscă o amendă de 100 de lire la prima abatere, care se dublează pentru „recidiviști".

Pe de altă parte, oricine revine în Marea Britanie, din Portugalia și Ungaria este obligat să intre în carantină la domiciliu timp de 14 zile.

În Spania, la câteva zile după ce a început școala, moștenitoarea tronului, prințesa Leonor, a intrat în izolare la o reședință privată din Madrid, a anunțat Palatul Regal. Fiica de 14 ani a regelui Felipe la VI-lea va rămâne în carantină la domiciliu timp de două săptămâni, după ce a fost depistat un caz de infectare cu coronavirus printre colegii ei de clasă.

Înainte de criza pandemiei, unii militari erau mobilizați pe frontul incendiilor de vegetație, ori ajutau la operațiuni de salvare și curățare după inundații. Unitatea militară pentru urgențe din Spania are acum misiunea de a depista persoane care au intrat în contact cu cazuri confirmate de Covid-19.

Militar: „Ne aflăm aici pentru a ajută la stoparea acestei probleme cât mai curând posibil. Abia așteptăm să începem și vom da tot ce putem în această misiune.”

Ministerul Sănătății a raportat, vineri, cel mai mare bilanț zilnic de de noi infecții de la începutul pandemiei - peste 4.700, care ridică totalul la aproape 577.000 de cazuri în Spania.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO