Serbia se roagă pentru Novak Djokovic, cu ocazia Crăciunului ortodox pe stil vechi. Mesajul Patriarhului Porfirie

Ultima actualizare: 07-01-2022 13:33
novak djokovic
Shutterstock

Sârbii se roagă de Crăciun pentru Novak Djokovic.

Sârbii ortodocşi, care sărbătoresc vineri Crăciunul, se roagă pentru Novak Djokovic, numărul unu mondial în tenisul profesionist, căruia i-a fost blocată intrarea în Australia din cauza unor probleme legate de scutirea sa medicală privind vaccinarea, asigură Patriarhul Porfirie.

"Pentru tine se roagă, aşa cum faci şi tu pentru noi, milioane de sârbi ortodocşi", a scris conducătorul Bisericii Orodoxe Sârbe pe contul său de Instagram.

Patriarhul sârb îl asigură pe "Dragul Nole" că "dificultăţile şi provocările prin care trece în acest Crăciun, o zi de bucurie deplină, mâine vor fi doar o umbră palidă".

Campionul sârb aşteapă într-un hotel pentru solicitanţii de azil din Melbourne răspunsul la apelul său împotriva respingerii vizei sale de către autorităţile australiene şi a scutirii sale medicale, pentru a putea participa la Australian Open luna aceasta fără a fi vaccinat împotriva coronavirusului.

Djokovic, un credincios fidel al Bisericii Ortodoxe Sârbe, a descris joi starea sa spirituală într-un mesaj pe care l-a transmis din hotelul din Melbourne fratelui său Djordje şi pe care acesta l-a dezvăluit presei sârbe.

"Dumnezeu vede totul. Etica morală ca cel mai înalt ideal este steaua care conduce la înălţarea spirituală. Binele meu este spiritual, iar al lor este doar material", i-a scris tenismanul fratelui său.

Tatăl jucătorului, Srdjan Djokovic, a ajuns chiar să-l compare pe fiul său cu Iisus Hristos şi a afirmat că "întreaga lume iubitoare de libertate ar trebui să se ridice alături de Serbia". "L-au răstignit pe Iisus, iar acum încearcă să-l răstignească pe Novak în acelaşi mod şi să-l forţeze să stea în genunchi", a spus Srdjan Djokovic, conform Tennis.com.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO