Secretul parmezanului american: sa nu pui parmezan. Din ce era facut celebrul sortiment de branza
![parmezan ras](https://image.stirileprotv.ro/media/images/1920x1080/Feb2016/61775330.jpg)
Unul dintre branzeturile favorite ale fanilor bucatariei italiene contine un ingredient supriza, au descoperit autoritatile americane.
FDA (Administratia Alimentelor si Medicamentelor) din Statele Unite sustine ca parmezanul – cel putin cel comercializat in Statele Unite – poate contine lemn. Descoperirea a fost facuta in cadrul unei investigatii a FDA, care a inceput inca din 2012, dupa ce agentii americani au descoperit ca o fabrica din Pennsylvania care sustine ca produce parmezan “100% natural” folosea de fapt celuloza din lemn aromata cu substante chimice.
Legislatia americana permite ca pana la 2% din greutatea parmezanului sa fie celuloza, aceasta fiind folosita ca agent aglomerant. Ancheta FDA a aratat insa ca parmezanul Jewel-Osco continea aproape 9% celuloza iar cel de la Walmart, 7,8%. In anumite produse etichetate drept “parmezan ras”, FDA nu a descoperit niciun fel de parmezan, scrie Bloomberg.
In UE, denumirea “parmezan” este o marca inregistrata si nu poate fi folosita pentru produsele din regiunea Parma-Reggio Emilia care au o anumita compozitie.
Sursa: Bloomberg
Etichete: SUA, ue, FDA, alimentatie, brânzeturi, bucatarie, parmezan, compozitie,
Dată publicare:
18-02-2016 14:27