Secretul parmezanului american: sa nu pui parmezan. Din ce era facut celebrul sortiment de branza
Unul dintre branzeturile favorite ale fanilor bucatariei italiene contine un ingredient supriza, au descoperit autoritatile americane.
FDA (Administratia Alimentelor si Medicamentelor) din Statele Unite sustine ca parmezanul – cel putin cel comercializat in Statele Unite – poate contine lemn. Descoperirea a fost facuta in cadrul unei investigatii a FDA, care a inceput inca din 2012, dupa ce agentii americani au descoperit ca o fabrica din Pennsylvania care sustine ca produce parmezan “100% natural” folosea de fapt celuloza din lemn aromata cu substante chimice.
Legislatia americana permite ca pana la 2% din greutatea parmezanului sa fie celuloza, aceasta fiind folosita ca agent aglomerant. Ancheta FDA a aratat insa ca parmezanul Jewel-Osco continea aproape 9% celuloza iar cel de la Walmart, 7,8%. In anumite produse etichetate drept “parmezan ras”, FDA nu a descoperit niciun fel de parmezan, scrie Bloomberg.
In UE, denumirea “parmezan” este o marca inregistrata si nu poate fi folosita pentru produsele din regiunea Parma-Reggio Emilia care au o anumita compozitie.
Sursa: Bloomberg
Etichete: SUA, ue, FDA, alimentatie, brânzeturi, bucatarie, parmezan, compozitie,
Dată publicare:
18-02-2016 14:27