Sechestrarile din Cleveland. Principalul suspect a fost inculpat pentru rapire si viol


Ultimul update: Duminica 12 Mai 2013 06:47
Data publicarii: Joi 09 Mai 2013 11:42
Categorie: Stiri externe
Politia din Cleveland

Ariel Castro, principalul suspect in ancheta privind sechestrarea a trei femei timp de 10 ani in Cleveland a fost inculpat pentru rapire si viol miercuri, a anuntat procurorul Victor Perez, relateaza AFP.

Castro, in varsta de 52 de ani, este acuzat ca le-a violat pe Amanda Berry, Gina DeJesus si Michelle Knight in timp ce erau sechestrate in casa sa.

Cei doi frati ai sai, Pedro (54 de ani) si Onil (50 de ani), arestati in acelasi timp cu el, nu au fost in schimb inculpati in acest dosar, a adaugat procurorul in cursul unei conferinte de presa.

"Nimic nu ne permite sa credem ca ei au fost implicati sau ca erau la curent" cu actiunile fratelui lor, a declarat seful adjunct al politiei din acest oras, Ed Tomba. "Nu am gasit nicio dovada ca ar fi legati cu aceasta crima", a insistat acesta.

De asemenea, Tomba a precizat ca cele trei tinere sechestrate nu au parasit niciodata proprietatea lui Castro in timpul celor zece ani in care au fost inchise. Acestea au reusit sa scape luni seara cu ajutorul unui vecin.

Amanda Berry a nascut o fetita in timpul captivitatii sale, care are astazi varsta de 6 ani.

Anterior in cursul zilei, seful politiei Michael McGrath a declarat pentru postul de televiziune NBC ca lanturi si corzi au fost gasite in casa lui Castro. Acesta a adaugat ca pana cand audierile victimelor nu s-au incheiat nu poate divulga detalii despre modul in care erau tratate.

Amanda Berry, in varsta de 27 de ani, si fiica sa in varsta de 6 ani, precum si Gina DeJesus, in varsta de 23 de ani, s-au putut intoarce acasa miercuri in timp ce Michelle Knight, in varsta de 32 de ani, a ramas spitalizata.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO