Sean Penn, audiat dupa capturarea lui "El Chapo". Legaturile controversate ale actorului cu liderii din America Latina

Ultima actualizare: 14-01-2016 07:03

Viata bate filmul. Fara voia lui, actorul american Sean Penn a condus autoritatile mexicane pana la "El Chapo", cel mai temut traficant de droguri din lume.

Starul american s-a intalnit cu baronul drogurilor in urma cu trei luni in jungla mexicana. In textul scris pentru revista Rolling Stone in urma discutiei, Sean Penn spune ca nu l-a dat ulterior pe mana autoritatilor pentru ca "Guzman nu este un om pe care sa vrei sa-l superi". Totusi, procurorii mexicani au anuntat ca vor sa-l audieze pe actorul american, dar si pe actrita mexicana Kate del Castillo, cea care a jucat rolul intermediarului.

Chiar si inainte de acest episod, Sean Penn era un personaj cunoscut in America Latina, unde si-a facut de-a lungul timpului mai multi prieteni printre lideri, scrie CNN. Iata cateva dintre actiunile starului, criticate de opinia publica:

1. Era prieten cu liderul venezuelean Hugo Chavez. Penn a calatorit in American de Sud de mai multe ori pentru a se intalni cu Hugo Chavez si a fost deseori laudat de presedintele venezuelean, decedat in 2013. "Am pierdut un prieten pe care am fost binecuvantat sa il am", a transmis actorul, dupa moartea acestuia.

2. I-a luat un interviu presedintelui Cubei, Raul Castro. Chiar daca relatiile din SUA si Cuba s-au imbunat in ultimii ani, interviurile cu liderii cubanezi erau rare. Cu toate acestea, Penn a reusit sa discute cu Raul Castro in 2008, publicand o parte din conversatie in The Nation, care a fost catalogata drept primul interviu al lui Castro cu un jurnalist international. Cu cativa ani in urma, Penn avusese intalniri si cu Fidel Castro.

3. Ar fi ajutat un om de afaceri american sa evadeze din Bolivia. Actorul a facut presiuni asupra guvernului si presedintelui Evo Morales pentru eliberarea lui Jacob Ostreicher, inchis pentru suspiciuni de spalare de bani. Actiunile sale au fost criticate de autoritati, insa Ostreicher s-a intors teafar in SUA, in 2014.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO