Şcoala primară din Texas, unde un tânăr de 18 ani a ucis 19 elevi şi doi profesori, va fi demolată

Ultima actualizare: 22-06-2022 09:48
Şcoala primară din Texas, unde un tânăr de 18 ani a ucis 19 elevi şi doi profesori, va fi demolată
Profimedia

Robb Elementary School din Uvalde, Texas - unde un tânăr înarmat a ucis 19 elevi şi doi profesori - va fi demolată, a declarat primarul oraşului.

 

Primarul Don McLaughlin a făcut această afirmaţie marţi, în cadrul unei şedinţe de consiliu tensionate şi emoţionante, în care locuitorii au cerut răspunsuri cu privire la împuşcături.

 

El nu a precizat când va fi demolată şcoala.

Furia publică a crescut constant de la atacul din luna mai, poliţia fiind acuzată că a aşteptat peste o oră pentru a-l confrunta pe atacator.

"Înţelegerea mea - şi am avut această discuţie cu superintendentul - este că şcoala va fi demolată. Nu poţi cere niciodată unui copil să se întoarcă sau unui profesor să se întoarcă în acea şcoală", a declarat McLaughlin.

Robb Elementary School are aproape 600 de elevi în clasele a doua, a treia şi a patra.

Preşedintele american Joe Biden a sugerat demolarea şcolii, a declarat, luna trecută, senatorul de stat Roland Gutierrez presei locale.

Zeci de mii de americani au ieșit în stradă ca să ceară înăsprirea accesului la armele de foc

Robb Elementary School nu va fi prima şcoală care va fi demolată după un atac armat în masă.

Școala Sandy Hook, demolată după ce 20 de elevi au fost împușcați în 2012

Şcoala primară Sandy Hook din Newtown, Connecticut, a fost demolată după ce 20 de elevi cu vârste de şase şi şapte ani şi şase membri ai personalului au fost împuşcaţi în 2012. O nouă şcoală a fost construită pe acelaşi teren.

Şeful securităţii publice din Texas a declarat marţi că la locul incidentului din Uvalde se aflau suficienţi poliţişti pentru a-l fi oprit pe atacator la trei minute după ce acesta a intrat în clădire, dar poliţia a aşteptat mai mult de o oră în faţa sălilor de clasă înainte ca o echipă să intre.

Steven McCraw a declarat în cadrul unei audieri în Senatul de stat că răspunsul poliţiei a fost un "eşec absolut" şi l-a acuzat pe comandantul de la faţa locului că a pus viaţa poliţiştilor mai presus de cea a copiilor.

Cutremur devastator într-o mare țară a lumii! Cel puțin 130 de persoane au murit

Atacul comis de un tânăr de 18 ani - identificat ca fiind Salvador Ramos - a dus la o nouă dezbatere la nivel naţional despre reglementările privind armele de foc.

Senatorii americani au avansat marţi o nouă legislaţie pentru a aborda împuşcăturile în masă, în ceea ce a fost numit cel mai semnificativ nou control al armelor de foc din ultima generaţie.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO