Doi politisti israelieni si-au pierdut viata in urma atacului armat de la Muntele Templului


Ultimul update: Luni 17 Iulie 2017 07:18
Data publicarii: Vineri 14 Iulie 2017 13:13
Categorie: Stiri externe
Ierusalim

Autoritatile israeliene au anuntat vineri dupa-amiaza ca doi politisti si-au pierdut viata, iar un al treilea a fost ranit in urma atacului armat din apropierea Muntelui Templului din Ierusalim, transmite BBC.

UPDATE 15.56 Initial, cei doi politisti erau internati in stare critica, dupa ce au fost impuscati de trei atacatori palestinieni in Orasul Vechi.

Autoritatile israeliene au plecat in urmarirea celor trei atacatori, care au fost impuscati mortal in apropierea Muntelui Templului - unul dintre mai importante locuri religioase pentru musulmani si evrei din Orasul Vechi al Ierusalimului, infomeaza news.ro.

In ultimii doi ani, autoritatile israeliene s-au confruntat cu un val de atacuri armate, injunghieri sau atacuri cu masina, comise in special de palestinieni sau arabi din Israel.

Politia a anuntat ca cei trei atacatori aveau intre 19 si 29 de ani si erau originari din localitatea Umm al-Fahm. De asemenea, acestia nu erau in vizorul serviciilor de securitate din Israel.

Autoritatile au explicat ca atacatorii au inceput sa traga in timp ce mergeau spre Poarta Leilor - deschizatura in zidurile Orasului Vechi.

In urma incidentului, autoritatile israeliene au anuntat ca rugaciunea de vineri a musulmanilor nu va avea loc la Muntele Templului - care gazduieste moscheea al-Aqsa, al treilea cel mai sacru loc din Islam.

Muntele Templului este administrat de catre autoritatea islamica, desi autoritatile israeliene sunt responsabile cu securitatea. Anchetatorii incearca sa determine cum au reusit atacatorii sa transporte o arma semiautomata, un pistol si un cutit in zona securizata din Orasul Vechi.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO