Schimb dur de replici intre Vladimir Putin si Nicolae Timofti. Un cotidian rus scrie ca au fost gata sa se ia la bataie

putin

Presedintele rus Vladimir Putin si omologul sau moldovean Nicolae Timofti au avut vineri un schimb dur de replici, cu ocazia summitului Comunitatii Statelor Independente (CSI) de la Minsk, noteaza cotidianul rus Moskovski Komsomolet.

Timofti si-a exprimat regretul in legatura cu atitudinea Rusiei fata de semnarea Acordului de Asociere intre R.Moldova si UE si i-a reprosat lui Putin introducerea embargourilor pentru produse moldovenesti. "Ne pare rau ca, in urma negocierilor si consultarilor pe care le-am avut, colegii nostri din Rusia au introdus embargoul. Nu au fost aduse argumente plauzibile privind introducerea embargoului", a subliniat Timofti.

La randul sau, Putin si-a exprimat regretul ca Republica Moldova refuza sa se consulte cu Rusia privind asocierea sa cu Uniunea Europeana. "Rusia a initiat consultari intense cu Uniunea Europeana si Ucraina. si iata rezultatul, am convenit ca intrarea in vigoare a Acordului de liber-schimb UE-Ucraina va fi amanata. Dar unde a fost Republica Moldova? De ce cu R. Moldova nu am putut construi asemenea relatii? Ne-am adresat (Chisinaului) in repetate randuri cu o propunere similara, dar, din pacate, nu am primit un raspuns clar din partea colegilor nostri moldoveni", a denuntat liderul rus.

"Nu ne-am opus niciodata unor relatii mai apropiate cu UE, noi insine dorim aceasta apropiere", a subliniat Putin, apreciind ca "dificultatile apar nu din cauza unor masuri restrictive, ci a refuzului partenerilor nostri de a sa discuta in mod deschis despre toate riscurile pentru economia rusa".

Citește și
harta Romania Europa de Est
"Rusia fara Ucraina nu este un IMPERIU". Ce sacrificiu va trebui sa faca Moldova in urmatorii ani. VIDEO
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat
Schimbul de replici intre Putin si Timofti a continuat chiar si in timpul discursului lui Emomali Rahmon, presedintele Tajikistanului. Jurnalistii prezenti la reuniune nu au reusit sa auda discutia dintre cei doi lideri, insa au apreciat ca Putin si Timofti au fost aproape de a se lua la bataie, scrie Moskovski Komsomolet (MK) in editia de vineri.

Potrivit cotidianului, discutia tensionata dintre liderul rus si cel moldovean a provocat ingrijorarea presedintelui Kargazstanului, Almazbek Atambaev. El a scris cu creionul un mesaj adresat liderului belarus Aleksandr Lukasenko, insa Timofti si Putin s-au calmat destul repede si nu a fost nevoie de interventia presedintelui belarus.

Rusia a impus la 18 iulie un embargou asupra importurilor de fructe si legume moldovenesti, iar din 1 septembrie a introdus si taxe vamale pentru importurile unor produse provenind din Republica Moldova. Masura a fost decisa dupa ce Chisinaul a semnat la 27 iunie Acordul de Liber Schimb cu UE.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Putin sustine ca Rusia nu se opune apropierii R. Moldova si Ucrainei de UE.
Putin sustine ca Rusia nu se opune apropierii R. Moldova si Ucrainei de UE. "Noi insine dorim acest lucru

Rusia nu se opune apropierii Republicii Moldova si Ucrainei de UE, insa considera necesare discutii cu privire la eventualul risc asupra economiei ruse, a declarat la summitul Comunitatii Statelor Independente de la Minsk, Vladimir Putin, relateaza RT.

"Rusia fara Ucraina nu este un IMPERIU". Ce sacrificiu va trebui sa faca Moldova in urmatorii ani. VIDEO

 Fostul ministrul de externe roman Adrian Cioroianu a vorbit la “Dupa 20 de ani” despre ambitiile Rusiei in estul Europei

Generalul american Philip Breedlove: Rusia incepe sa aplice scenariul
Generalul american Philip Breedlove: Rusia incepe sa aplice scenariul "razboiului hibrid" in Moldova

Rusia incepe sa utilizeze in Republica Moldova si in Transnistria scenariul "razboiului hibrid", aplicat in Ucraina, afirma generalul american Philip Breedlove, comandantul fortelor aliate din Europa.

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii
Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii

Cei patru principali suspecţi arestaţi după atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul în care au executat împuşcăturile în masă - susțin autoritățile ruse.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.