Sase femei-kamikaze au ucis zeci de persoane in nord-estul Nigeriei. Acestea faceau parte din gruparea terorista Boko Haram

Ultima actualizare: 07-07-2015 00:30
Nigeria

Sase femei-kamikaze au ucis numeroase persoane in nord-estul Nigeriei, in apropiere de Maiduguri, capitala statului Borno, intr-un val de atacuri comise de presupusi membri ai gruparii Boko Haram.

"Sase femei sinucigase, care aveau atasate de corp dispozitive explozive, s-au aruncat in aer pe cand incercau sa ajunga la Maiduguri", a explicat comisarul de politie din Borno, Aderemi Opadokun, citat de ziarul local This Day. "Toate (cele sase femei) si-au pierdut viata si au ucis numeroase persoane", a adaugat el, care nu a precizat numarul victimelor acestor atacuri comise vineri seara. Se crede totusi ca numarul victimelor este ridicat, dat fiind ca zeci de persoane au fost grav ranite.

Tot vineri, membri ai Boko Haram au atacat Mussa, o localitate aflata in apropiere de Maiduguri, si au ucis cel putin 29 de oameni.

De marti noaptea, mai multe localitati din nordul tarii, bastion al terorismului, au suferit un val de atacuri in care si-au pierdut viata peste 200 de persoane. Unele dintre aceste atacuri au fost comise in moschei, unde au fost asasinati zeci de credinciosi care venisera sa se roage, in plina sarbatoare a Ramadanului.

Cele mai crunte masacre au avut loc marti si miercuri, cand jihadistii au atacat mai multe sate din nord si au ucis circa 150 de oameni, printre care si copii.

Presedintele Nigeriei, Muhammadu Buhari, investit in functie la 29 mai, a calificat drept "atroce" valul de atentate si a declarat ca prioritatea sa absoluta o reprezinta lupta impotriva Boko Haram.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO