Rusii au arestat sapte membri ISIS."Pregateau o serie de atentate de anvergura cu bombe la Moscova si Sankt-Petersburg"

Ultima actualizare: 11-02-2016 07:11
rusia

Serviciul Federal de Securitate a anuntat ca a retinut la Ekaterinburg sapte presupusi membri ai gruparii jihadiste Statul Islamic, care pregateau atacuri teroriste la Moscova, Sankt-Petersburg si in regiunea Sverdlovsk din Urali, relateaza TASS.

“FSB a retinut la 7 februarie (duminica) la Ekaterinburg sapte membri ai unei grupari criminale formate din cetateni ai Rusiei si ai unor tari din Asia Centrala, care faceau parte din gruparea terorista internationala Statul Islamic”, potrivit unui comunicat al FSB.

Acestia pregateau o serie de atentate de anvergura, cu utilizarea unor bombe artizanale la Moscova, Sankt-Petersburg si in regiunea Sverdlovsk (Ural).

La conducerea grupului se afla, potrivit FSB, un reprezentant al Statului Islamic, care s-ar fi infiltrat pe teritoriul Rusiei din Turcia, relateaza TASS.

In urma unor perchezitii la Ekaterinburg, fortele de ordine ruse au descoperit un laborator de fabricare a unor dispozitive explozive artizanale, a unor substante explozive, precum si detonatoare, arme de foc, grenade si literatura cu continut extremist.

Dupa comiterea seriei de atacuri teroriste pe teritoriul Federatiei Ruse, suspectii intentionau sa plece in Siria pentru a se alatura Statului Islamic.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO