Rusia baga un milion de dolari in Marea Neagra. Cum se va simti aceasta investitie in infrastructura in porturile noastre

18-11-2016 20:44

exercitii militare in Marea Neagra - Agerpres

Rusia a alocat un milion de dolari pentru dezvoltarea de proiecte de infrastructura in regiunea Marii Negre, a informat vineri Ministerul rus de Externe, potrivit RIA Novosti.

"Obiectivul Mecanismului este sa pregateasca proiecte in domenii precum dezvoltarea de infrastructuri regionale si municipale, cresterea potentialului de export al tarilor membre ale Organizatiei de Cooperare Economica a Marii Negre (OCEMN), eficienta energetica si introducerea de tehnologi verzi, IMM-uri, pentru a da un impuls dezvoltarii cooperarii reciproc avantajoase intre toate tarile din regiunea Marii Negre", se arata intr-un comunicat al Ministerul rus de Externe, relateaza Agerpres.

Potrivit Ministerului rus de Externe, acordul donatorilor a fost semnat vineri cu ocazia unei reuniuni comune a Guvernului rus cu Secretariatul Permanent al Organizatiei de Cooperare Economica a Marii Negre si consiliul director al Bancii pentru Comert si Dezvoltare a Marii Negre (BCDMN).

Romania este membru fondator al Bancii pentru Comert si Dezvoltare a Marii Negre (BCDMN), alaturi de celelalte state membre ale Cooperarii Economice la Marea Neagra (CEMN), respectiv Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia, Republica Elena, Moldova, Federatia Rusa, Turcia si Ucraina. Acordul de infiintare al bancii a fost semnat la 30 decembrie 1994 si ratificat ulterior de Parlament prin Legea nr. 67/1996. Romania detine in prezent 280.000 de actiuni in valoare de 322 milioane de euro, respectiv 14% din capitalul subscris si varsat si 9,34% din capitalul autorizat al BCDMN.
 

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO