Rusia ar fi lansat exercitii aeriene asupra unor nave NATO in Marea Neagra. Ce spun serviciile secrete ucrainene

distrugator rus

Rusia a lansat o serie de exercitii privind distrugerea conventionala de nave NATO in Marea Neagra, aplicatii ce intervin inaintea summitului Aliantei de la Varsovia, relateaza agentiile de presa ucrainene.

'Potrivit datelor Directiei principale de informatii a Ministerului Apararii al Ucrainei, fortele aeriene ruse au efectuat la 8 iunie, in spatiul aerian din centrul Marii Negre, actiuni demonstrative privind distrugerea conventionala a unui grup naval al fortelor maritime unite ale NATO, incepand cu distrugatorul USS Porter, in portul Constanta (Romania)', a declarat Vadim Skibitki intr-o conferinta de presa la Kiev.

La aceste exercitii au participat patru bombardiere Tu-22M3 din cadrul Diviziei 22 aeriene care au lansat rachete antinavale asupra unor tinte imaginare, conform aceluiasi oficial ucrainean. Bombardierele rusesti au fost insotite la acest antrenament de patru avioane de vanatoare Su-27.

Prin aceste actiuni, Federatia Rusa incearca sa sublinieze inca o data rolul sau dominant in Marea Neagra, precum si capacitatea de a rezolva problemele regionale in beneficiul sau, a tinut sa mentioneze purtatorul de cuvant al GUR in aceeasi conferinta de presa. Aceste antrenamente ale Rusiei intervin inaintea summitului NATO de la Varsovia, unde vor fi abordate probleme legate de securitatea regionala, inclusiv in zona Marii Negre, a adaugat Skibitki.

In acelasi timp, inaintea acestui summit, SUA si-au extins prezenta in Marea Mediterana pentru o reechilibrare a activitatii militare a Rusiei. Doua portavioane americane se afla in aceasta luna in Marea Mediterana, unde activitatea militara crescanda a Rusiei nelinisteste SUA. Totodata Washingtonul si-a dublat in acest mod eforturile pentru a combate gruparea islamista Stat Islamic in Irak si Siria, a relatat Reuters.

Citește și
rusia
Rusia lanseaza o noua avertizare la adresa Romaniei: "Vom reflecta la neutralizarea amenintarilor la securitatea noastra"
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Astfel, USS Harry Truman, care tocmai a indeplinit o misiune de opt luni in Golful Persic, se afla de vinerea trecuta in compania portavionului USS Dwight Eisenhower, trimis sa-l inlocuiasca.

Mai mult, aceste antrenamente aeriene au loc in conditiile in care Rusia a receptionat extrem de critic activarea scutului antiracheta de la Deveselu, devenit operational din 12 mai, ca parte a sistemului de aparare antiracheta Aegis. Presedintele rus Vladimir Putin a avertizat recent ca Romania si Polonia, care de asemenea va adaposti o baza cu elemente antiracheta, devin tinta a rachetelor rusesti, intrucat Moscova percepe sistemul antibalistic drept o amenintare la adresa securitatii sale nationale.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Noul ambasador al lui Putin la Bucuresti ii considera pe romani
Noul ambasador al lui Putin la Bucuresti ii considera pe romani "fascisti". De ce a provocat proteste de strada la Chisinau

Liderul de la Kremlin a desemnat ca reprezentant la Bucuresti un personaj controversat si, mai ales, cunoscut pentru pozitiile sale anti-romanesti exprimate in perioada cand era ambasador la Chisinau.

Rusia lanseaza o noua avertizare la adresa Romaniei:
Rusia lanseaza o noua avertizare la adresa Romaniei: "Vom reflecta la neutralizarea amenintarilor la securitatea noastra"

Rusia se vede obligata sa consolideze capacitatile de aparare in contextul intaririi potentialului NATO la frontiera sa estica si ca urmare a implementarii sistemului de aparare antiracheta american in Europa, a declarat ministrul adjunct de externe rus

Liberation:
Liberation: "Romania este de acum in colimatorul Moscovei". Ce spune Iohannis despre tensiunile cu Rusia

Evolutiile politice si tehnologice au crescut riscurile amenintarii potentiale legate de rachetele balistice, a declarat pentru Liberation Klaus Iohannis, citat intr-o ampla corespondenta de la Bucuresti.

Recomandări
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad

Un diplomat european a dezvăluit, miercuri, pentru Syria TV, că Serviciului Secret din România a vizitat Siria și s-a întâlnit cu președintele Bashar al-Assad și cu directorul serviciilor de informații siriene, Hossam Luke.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

Românii blocați în Dubai acuză că au fost lăsați de izbeliște de birocrații plătiți din banii tuturor. „Ne-au cam jecmănit”
Românii blocați în Dubai acuză că au fost lăsați de izbeliște de birocrații plătiți din banii tuturor. „Ne-au cam jecmănit”

Sute de români blocaţi de marţi în Dubai după inundațiile istorice care au lovit Emiratele Unite Arabe au început să sosească în țară.