Ruși care ar fi votat de 2 ori la prezidențiale, fotografiați de jurnaliști Reuters. ”Poate sunt gemeni”

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
alegeri rusia
Agerpres

Mai multe persoane ar fi fost surprinse votând de două ori într-un oraș din sudul Rusiei, la alegerile prezidențiale din de pe 18 martie.

Reporterii Reuters susțin că au fotografiat 17 persoane care ar fi votat de două ori în orasul Ust-Djeguta la alegerile prezidențiale câștigate de Vladimir Putin cu 76,7% din voturi.

Când i s-au arătat imaginile, Leila Koichuyeva, o membră a comisiei pentru alegeri, a spus că ”ar putea fi gemeni”.

”Cum știu eu că sunt una și aceeași persoană. Poate doar arată la fel”, a spus la rândul ei Zukhra Chomaeva, un alt oficial de la secția de votare 217.

Mulți dintre cei fotografiați par să fie angajați la stat, conform sursei citate. Ludmila Sklyarevskaya se află printre aceștia - ea ar fi votat o dată la secția de vot 215 și o dată la 216. Conform unui coleg care a identificat-o, ea ar fi director adjunct la un spital. Imagini AICI

Confruntată de un reporter Reuters, femeia a spus că a votat doar o dată, la secția de vot 217. ”Cine v-a spus să faceți această investigație? Nu aveți dreptul să vă amestecați în sistemul electoral”, a spus Sklyarevskaya.

Rezultatele oficiale arată că trei secții de vot din Ust-Djeguta au avut o prezență medie de 81,5%, aducându-i lui Putin 89,86% din voturi. Prezența națională la vot a fost de 67%, conform comisiei centrale pentru alegeri.

Un purtător de cuvânt de la Kremlin a răspuns acuzațiilor: ”Dacă aceste informații de la respectata agenție Reuters sunt confirmate de observatorii oficiali care au fost la secțiile de votare, atunci este îngrijorător. Dacă nu sunt susținute, atunci nu suntem îngrijorați.”

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO