Romanul aflat pe nava irlandeza scufundata zilele trecute in Oceanul Atlantic, externat din spital. Pescarul s-a intors acasa

Dată publicare: 25-01-2015 18:05
Dată actualizare: 28-01-2015 06:57


Cei cinci pescari salvati de pe o nava irlandeza scufundata zilele trecute in Oceanul Atlantic au fost externati din spital si s-au intors cu bine acasa.

Printre ei si Victor Lebit, un roman nascut la Jurilovca, in Tulcea. Toti au fost la un pas de moarte, dupa ce pescadorul lor nu s-a mai putut mentine la suprafata, intr-o furtuna cumplita, care a surprins ambarcatiunea la 70 de kilometri in largul coastelor Scotiei.

Victor Lebit, pescar roman din Jurilovca, s-a stabilit de cativa ani cu toata familia in Irlanda si acolo a continuat sa faca ce stie mai bine: sa prinda peste. In cateva poze postate pe Facebook, barbatul apare la bordul navei de pescuit, alaturi de ceilalti membri ai echipajului, toti irlandezi din Galaway.

Tocmai aceasta pasiune era sa-l coste viata pe Victor, in urma cu 6 zile. Nava pe care se afla a fost surprinsa de o furtuna in largul coastelor scotiene.

Martin Collins, reprezentant al Garzii de Coasta Stornoway: ''Conditiile meteo din larg erau foarte dure. Cand ai vant de 7 (pe scara Beaufort), in Atlanticul de Nord se formeaza valuri foarte mari. "

Nava s-a rasturnat pe o parte si echipajul a fost nevoit sa ceara ajutorul Pazei de Coasta britanice, care a intervenit imediat. Chiar daca sunt obisnuiti cu astfel de misiuni de salvare, militarii au ramas impresionati de felul in care marinarii au incercat sa-si salveze nava.

Martin Collins, reprezentant al Garzii de Coasta Stornoway:
''Doi dintre membrii echipajului vasului de pescuit au reusit sa urce pe o pluta de salvare pe care o umflasera in timp ce vasul se scufunda, au fost salvati de un alt vas si erau teferi. Nu patisera nimic. Ceilalti trei membri ai echipajului au ajuns in apa, cum se vede si din imagini. Au fost toti ridicati cu elicopterul si adusi la Stornoway, suferind de usoara hipotermie''.

Reprezentantul spitalului Irlandez: "Din cate stiu toti sunt bine, au fost externati si acum probabil sunt acasa."

Chiar daca au pierdut nava si toata prada in acea zi, cei 5 pescari se pot mandri macar ca au infruntat moartea, in cea mai cumplita poveste pescareasca.

Tags: pescari, salvare, barca,


VIDEO PROTVPLUS.RO