Regele Arabiei Saudite a ordonat arestarea unui print saudit, dupa ce acesta a fost filmat in timp ce agresa fizic 2 barbati


Ultimul update: Luni 24 Iulie 2017 04:54
Data publicarii: Vineri 21 Iulie 2017 09:15
Categorie: Stiri externe
Regele Salman al Arabiei Saudite

Un print saudit a fost arestat dupa ce mai multe filmulete, in care agresa fizic mai multi barbati, au fost facute virale pe Internet.

Regele Salman a ordonat arestarea si interogarea printului, la o zi dupa ce clipurile au ajuns virale, noteaza The Guardian.

Filmuletele cu pricina a fost vizualizat de peste 760.000 de persoane.

In imagini primului clip, se poate observa cum un barbat este agresat fizic. Agresorul, sustin jurnalistii de la The Guadian, ar fi chiar un print saudit.

Victima a fost filmata in timp ce statea pe un scaun, iar agresorul il lovea cu palmele si pumnii peste fata.

Intr-un alt filmulet, ajuns viral pe Internet, se remarca un barbat plin de sange care se teme de persoana aflata pe locul pasagerului, despre care se spune ca ar fi acelasi print.

In urma acestor incidente, televiziunea publica din Arabia Saudita a declarat ca regele ar fi cerut investigarea cazului, dar si arestarea Printului saudit Saud bin Abdulaziz bin Musaed, dar si a persoanelor care l-ar fi ajutat sa comita actele de agresiune.

Regele a ordonat ca nimeni sa nu fie eliberat pana cand instantele nu se vor pronunta, sub auspiciile legii Sariei.

In plus, regele le-a cerut cetatenilor sai sa ramana vigilenti si sa raporteze orice fel de incident care sa vizeze exploatarea sau abuzul de putere.

Imediat dupa ce ordinul a fost emis, un alt clip a fost facut viral pe Internet. De aceasta data este surprins momentul in care printul si oamenii lui sunt prinsi si escortati de ofiterii de securitate.

In Arabia Saudita, familiile regale primesc statut privilegiat in stat, primesc indemnizațiile lunare, insa nu au imunitate, astfel pot fi urmarite penal. Ca o exceptie, statul a executat un print in octombrie anul trecut, dupa ce acesta a impuscat mortal un alt barbat.

Arabia Saudita are una dintre cele mai mari rate de executii din lume.

 

 

Sursa: The Guardian

VIDEO PROTVPLUS.RO