Recompensa de 3,8 milioane de dolari pentru prinderea lui "El Chapo". Cum arata tunelul prin care a evadat. FOTO SI VIDEO


Ultimul update: Vineri 17 Iulie 2015 07:08
Data publicarii: Marti 14 Iulie 2015 11:02
Categorie: Stiri externe
Guzman - agerpres

Procuratura generala din Mexic a oferit luni o recompensa de 60 de milioane de pesos (circa 3,8 milioane de dolari) pentru orice informatie despre locul unde s-ar putea ascunde baronul drogurilor Joaquín “El Chapo” Guzmán, care a evadat sambata.

Suma oferita este dubla fata de cat s-a oferit la prima evadare a liderului cartelului Sinaloa, relateaza EFE.

Procurorul general, Arely Gómez, a justificat aceasta majorare a recompensei “pentru ca este vorba de o persoana care a evadat de doua ori din sistemul penitenciar si pentru ca reprezinta o amenintare pentru securitatea publica". relateaza Agerpres.

La anuntarea recompensei, Gómez i-a informat pe cetateni ca pot folosi o linie telefonica gratuita pentru a face denunturi asupra cazului si a prezentat o fotografie recenta a traficantului de droguri, in care acesta apare fara mustata si cu capul ras.

Guzman a evadat sambata noapte dintr-o inchisoare aflata in Altiplano, la 90 de kilometri vest de capitala Ciudad de Mexico, printr-un tunel care ducea intr-o cladire aflata in constructie. “El Chapo” a mai evadat in 2001 dintr-o inchisoare de maxima securitate, ascuns intr-un cos cu lenjerie murdara.
 

Autoritatile americane vor sa ajute Mexicul pentru a-l gasi pe baronul drogurilor El Chapo
Joaquin
FULLSCREEN
Recompensa de 3,8 milioane de dolari pentru prinderea lui "El Chapo". Cum arata tunelul prin care a evadat. FOTO SI VIDEO
  • /

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO