Recesiunea musca zdravan: renuntam la mancatul la restaurant!
Pe masura ce recesiunea musca zdravan din buzunarul fiecaruia dintre noi, tot mai multi oameni disperati sa reduca din cheltuieli ajung inevitabil in fata primei solutii la indemana: renunta la mancatul la restaurant in favoarea bucatelor gatite in casa.
Fenomenul se resimte si in paginile revistelor cu profil culinar, care nu-si mai initiaza cititorii in cine stie ce bucatarii exotice. In schimb, abunda in retete de omlete ori placinte de cartofi. Altfel zis, ofera ponturi despre cum sa improvizezi o masa satioasa din te miri ce.
Spunem adio mancarii sofisticate pregatite de maestri cu multe stele in ghidurile culinare ori chiar de obscuri bucatari din restaurante de duzina.
Alegeri 2024
07:23
Alegeri Parlamentare 2024. Ghidul alegătorului la alegerile parlamentare din 1 decembrie 2024
07:21
POLITICO: Occidentul are motive să se îngrijoreze. Cine este Călin Georgescu, vedeta TikTok de extremă dreapta
07:10
BBC: Un candidat independent cu un trecut naţionalist a uimit România şi a alarmat aliaţii săi
23:15
Al doilea partid care anunță că îl va susține pe Călin Georgescu în turul 2. „Avem şansa la un preşedinte suveranist”
Americanii se intorc la mancarea ca la mama acasa. In consecinta, revistele culinare si-au schimbat dramatic politica editoriala.
In urma cu un an, acestea invitau la o incursiune in bucataria indiana, presupunand ca iti permiteai biletul de avion. Astazi, in cel mai bun caz aduc India in bucatria ta.
Intoarcerea la mancarea gatita in casa este vadita dintr-o sumedenie de statistici. Pe de o parte, numarul inscrierilor la cursurile elementare de gatit a crescut in februarie cu 325% fata de aceeasi perioada a anului trecut.
Pe de alta parte, magazinele constata cresteri considerabile la vanzarile de legume congelate si carne macra. Iar revistele de profil se dau peste cap sa te convinga ca iti este la indemana sa maruntesti, sa dai prin masina, sa mesteci, framanti si coci in bucataria personala.
In plus, bucataria pare sa fie un refugiu ideal pentru cei ramasi someri. Nu doar ca gatind reusesc sa se simta si ei utili in casa, pot chiar sa-si deschida mici firme de catering in folosul celor care au inca slujbe.