Reactia americanilor dupa noua inregistrare video a Statului Islamic in care este amenintat New-Yorkul: Nu vom trai in frica

Dată publicare: 19-11-2015 09:17
Dată actualizare: 22-11-2015 06:59


islamic

Politia din New York a precizat miercuri ca este la curent cu noua inregistrare video a jihadistilor Statului Islamic care ameninta orasul, dar a indicat ca "nu exista o amenintare actuala si precisa", relateaza AFP.

La cinci zile dupa atentatele de la Paris, primarul New York-ului, Bill de Blasio, a reactionat si el la inregistrare, declarand ca "New York-ul nu va fi intimidat". "Suntem la curent cu noua inregistrare video a Statului Islamic care mentioneaza Times Square. Chiar daca unele din planurile mentionate in inregistrare nu sunt noi, inregistrarea reafirma mesajul ca New York-ul ramane o tinta terorista foarte importanta. Chiar daca nu exista o amenintare actuala sau precisa asupra orasului, vom da dovada de o vigilenta sporita", a precizat purtatorul de cuvant al politiei, Stephen Davis, intr-un comunicat.

"Alimentarea fricii este scopul organizatiilor teroriste, dar New Yorkul nu va fi intimidat", a mai spus primarul Bill de Blasio, adaugand intr-un comunicat ca politia din New York este "cea mai capabila din tara, cu o forta antitero care a fost recent consolidata cu 500 de politisti suplimentari".

"Times Square si Herald Square apar in inregistrarea video, dar NYPD (New York Police Department), impreuna cu toti partenerii ei, ia toate masurile de securitate necesare in aceste sectoare si in altele din intregul oras", a dat asigurari primarul.

"New-yorkezii nu vor trai in frica si oamenii trebuie sa continue sa mearga la serviciu si sa-si traiasca viata, profitand de cel mai frumos oras din lume", a mai declarat Bill de Blasio.

Gruparea terorista Stat Islamic a difuzat o noua inregistrare video de propaganda, in care sarbatoreste atentatele de vineri seara de la Paris si prezinta imagini din New York, in timp ce militantii fac amenintari vagi la adresa Frantei si Statelor Unite. Inregistrarea video contine imagini din Times Square si Herald Square, care au fost initial publicate in aprilie. Aproximativ 19 secunde din filmuletul de cinci minute si jumatate prezinta imagini din New York. Pe langa SUA, inregistrarea mentioneaza Franta si Marea Britanie, dar nu include amenintari specifice impotriva celor doua tari.
 

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO