Răsturnare de situaţie în cazul românului care a făcut accident cu un autobuz plin cu copii. De ce a fugit de fapt

Ultima actualizare: 17-02-2020 10:30
autobuz scolar rasturnat in Italia
Pro TV

Şoferul român acuzat că ar fi fugit după ce s-a răsturnat cu un autobuzul este de fapt nevinovat, recunosc procurorii. Dosarul său a fost clasat.

Accidentul a avut loc în mai anul trecut, nu departe de Padova. Într-o curbă, autobuzul şcolar plin cu elevi s-a răsturnat iar martorii declarau atunci că, în loc să-i ajute pe copii, şoferul românul de 51 de ani a luat-o la fugă pe câmp. 8 elevi cu vârste între 7 şi 14 ani au suferit răni, din fericire superficiale, în accident.

Ancheta a dovedit însă că bărbatul era NEVINOVAT, astfel că procurorii din Padova au cerut clasarea dosarului, iar judecătorul a acceptat cererea lor. Mai precis, anchetatorii au stabilit că românul nu a fugit imediat după accident, ci, dimpotrivă, a scos toţi copiii din autobuzul răsturnat şi i-a predat echipei de prim ajutor sosită la locul accidentului. Le-a recuperat inclusiv ghiozdanele şi s-a apucat să strângă resturile rămase pe şosea în urma accidentului, potrivit TGCOM24.

Ulterior, însă, românul a fugit după ce părinţii unora dintre copiii au ajuns şi ei la faţa locului şi au început să îl ameninţe. În stare de şoc, şoferul a luat-o la goană, speriat de reacţiile lor. 

Reţinut de carabinieri după accident, românul a fost eliberat 3 zile mai târziu. Nu i s-a suspendat nici măcar permisul, dar a fost însă concediat deoarece avea o alcoolemie extrem de mică - sub limita legală, dar peste cea permisă pentru conducătorii de autobuze şcolare. 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO