Ramon Castro, fratele mai mare al lui Fidel si Raul, a murit la varsta de 91 de ani

24-02-2016 10:11

Ramon Castro

Ramon Castro, fratele mai in varsta al lui Fidel si Raul Castro care a stat intotdeauna departe de viata politica din Cuba, a decedat marti la varsta de 91 de ani, a anuntat televiziunea de stat, fara a preciza cauzele decesului, noteaza AFP si Reuters.

Supranumit cu afectiune “Mongo” de catre cubanezi, Ramon era al doilea din cei sapte copii ai familiei Castro si cel mai mare dintre cei trei frati baieti, fiind cu doi ani mai in varsta decat Fidel si cu sapte ani mai in varsta decat actualul presedinte cubanez Raul Castro.

Spre deosebire de cei doi frati mai mici, Ramon Castro nu a aratat niciodata interes pentru politica, iar in tinerete s-a consacrat studiilor de agronomie, dupa care a preluat administrarea fermei familiale de la Biran, in provincia Holguin (est).

El nu si-a urmat fratii nici in lupta de gherila impotriva lui Fulgencio Batista, care a dus la ajungerea lor la putere in 1959, insa a depus eforturi pentru a le furniza oameni, arme si materiale.

Dupa revolutia castrista, Ramon Castro a participat la conceperea reformelor agricole, in special in sectorul cresterii de animale, domeniu in care a devenit un expert respectat.

Recunoscut pentru caracterul sau afabil si jovial, “Mongo” Castro nu a imbracat niciodata uniforma verde-masliniu, insa in acesti ultimi ani barba sa alba ii conferea un aparent aer de parinte al revolutiei cubaneze.

"Nu eu ma aseman cu Fidel, el se aseamana cu mine, deoarece eu sunt mai in varsta", ii placea lui des sa glumeasca.

Ramon este al doilea dintre fratii si surorile Castro care moare, dupa Angela, sora cea mai mare, care a decedat in 2012 la varsta de 88 de ani.

El era casatorit cu Aurora Castillo si avea cinci copii. In ultimii ani, locuia la o ferma in apropiere de Havana.
 

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO