Proteste violente din cauza vaccinării și restricțiilor antiCovid: Zeci de persoane au fost arestate. VIDEO

Ultima actualizare: 25-07-2021 15:34
Grecia proteste
Twitter

Mii de oameni au protestat în mai multe țări din cauza restricțiilor antiCovid și față de vaccinare.

Poliţia greacă a raportat 25 de arestări în weekend, după ce sâmbătă a fost nevoită să disperseze un protest anti-vaccinare în centrul Atenei, informează DPA. Proteste din cauza restricțiilor antiCovid au fost și la Belfast, Paris și Dublin.

Câteva mii de persoane s-au adunat mai întâi în Piaţa Syntagma din capitala Greciei, protestând împotriva noilor legi greceşti care impun vaccinarea în anumite cazuri. Poliţia a intervenit atunci când protestul a devenit violent.

Protestatarii au aruncat cu pietre şi dispozitive incendiare asupra oficialilor, ceea ce a determinat forţele de ordine să folosească tunuri cu apă şi gaze lacrimogene.

Protestele uneori violente împotriva politicii greceşti privind coronavirusul au devenit norma. Mulţi dintre protestatari sunt fie extremişti de dreapta, fie membri ai unor grupuri deosebit de religioase.

Protestele au devenit mai frecvente de când guvernul a impus legi menite să combată creşterea ratei de infectare. Lucrătorii din domeniul sănătăţii sunt obligaţi să se vaccineze, de teamă să nu-şi piardă locul de muncă. De asemenea, legea le interzice oamenilor să intre în spaţii închise, cum ar fi restaurante, cluburi sau teatre, dacă nu au fost vaccinaţi.

 


Proteste la Dublin, Paris și Belfast din cauza restricțiilor antiCovid

 

Sute de persoane au organizat un marș, sâmbătă, în Belfast din cauza restricțiilor antiCovid. Ei au avut numeroase pancarte cu mesaje anti vaccinare, conform BBC.

 

Și La Dublin, oamenii au ieșit pe străzit și au blocat traficul în unele zone și au susținut discursuri antiCovid în fața unor instituții importante.

Mii de persoane au manifestat sâmbătă și în Franţa, mai ales în Paris şi Marsilia. Oamenii s-au plâns de de extinderea permisului de sănătate şi de vaccinarea obligatorie pentru unele profesiuni.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO