Protest violent pe strazile din Milano. Tineri mascati au incendiat zeci de masini si au atacat fortele de ordine cu pietre

Ultima actualizare: 05-05-2015 07:02

Milano a fost vineri scena unor lupte de gherila urbana fara precedent in ultimii ani. Tineri mascati si inarmati cu pietre s-au incaierat cu fortele de ordine si au incendiat zeci de masini.

Incidentele au avut loc pe marginea unei manifestatii pasnice organizate cu scop dublu: pentru a marca ziua de 1 mai si pentru a protesta fata de Expozitia Universala de la Milano. 11 politisti au fost raniti in urma violentelor si cel putin zece protestatari au fost arestati.

Violentele au izbucnit dupa ce un grup de scandalagii s-a "invitat" la protestul pasnic impotriva Expozitie Universala, deschisa cu mare fast, la Milano. Tineri imbracati in negru, cu fetele acoperite, purtand casti de protectie si inarmati cu ciocane si pietre au lansat atac dupa atac spre fortele de ordine.

Scutierii ajunsi sub o ploaie de petarde si fumigene au facut uz din plin de tunurile cu apa si de gaze lacrimogene.

Tinerii militanti au incendiat mai multe masini parcate si piese de mobilier stradal si au vandalizat sediul unor banci si magazine din cartierul milanez sic, Cadorna.

Proprietarul unei masini: "Au trecut miile de manifestanti, unii au inceput sa o loveasca, apoi i-au dat foc. A ars tot."

La finalul violentelor, strazile au ramas pline cu ciocane, cagule si manusi abandonate de protestatarii ce au incercat sa isi piarda urma in multimea pasnica.

Insotiti de o fanfara, in jur de 30 de mii de italieni, potrivit organizatorilor, au denuntat risipa si folosirea zilierilor si voluntarilor pentru amenajarea pavilioanelor din cadrul Expozitiei Universale de la Milano, dedicata alimentatiei sustenabile.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO