Proprietarii de cai din Odesa caută soluții pentru a-și salva animalele din calea războiului
Proprietarii de cai din regiunea Odesa caută soluții pentru a-și salva animalele ce riscă să moară de foame ori în explozii. O mână de ajutor a venit din România.
Membrii unui ONG au mers în țara vecină pentru a salva 20 de animale de la un club de echitație. Unele au ajuns deja la noi, alături de proprietari.
Primii 9 cai au ajuns saptamana trecuta într-un centru de echitație din Sibiu. Reprezentanții Asociației Arca au plecat în Republica Moldova și de acolo în Ucraina, cu escortă militară. La destinație i-au așteptat mai multe familii îngrijorate pentru viața lor și a cailor pe care ii ingrijesc.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat în propaganda electorală
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Kuki Bărbuceanu, fondator Arca: „Am primit foarte multe apeluri disperate pentru că Comisia Europeană nu a băgat și caii în privința derogărilor cu care ar putea veni animalele din Ucraina. Au fost introduse doar pet-urile, adică câini, pisici și dihori și proprietarii de cai erau disperați că voiau să plece și nu puteau să intre în România."
A fost nevoie ca reprezentanții ONG-ului sa faca demersuri la ANSVSA pentru ca animalele sa fie aduse la noi in tara. În curând, asociația va organiza un nou transport, astfel încât toți cei 20 de cai să ajungă într-un loc sigur.
Kuki Bărbuceanu, fondator Arca: „Astă seară plecăm la Odesa după 9 cai, un ponei - sperăm să aducem. Sunt cluburi de echitație care s-au oferit sa le ofere spațiu."
Cererile de ajutor sunt numeroase, spun reprezentanții ONG-ului, care acum caută soluții pentru a aduce cât mai multe animale în țară, cu un singur transport.