Prințul Andrew, acuzat că a agresat o tânără în casa unui miliardar pedofil

10-08-2019 15:39


Prințul Andrew

Prințul Andrew, ducele de York, este acuzat că a atins o femeie pe sâni, în timpul unei petreceri care a avut loc într-o reședință din Manhattan. Acuzația apare într-un document oficial, parte a unui proces ce se desfășoară în Statele Unite.

Incidentul s-ar fi produs în 2001, în reședința lui Jeffrey Epstein, un miliardar extrem de controversat, care a făcut închisoare și care riscă să ajungă din nou după gratii pentru trafic de persoane.

Procesul o vizează pe Ghislaine Maxwell, fostă iubită a lui Epstein. Virginia Giuffre, o presupusă victimă a lui Epstein, a dat-o în judecată pe Maxwell, în 2015, pentru defăimare. Ghislaine Maxwell mai este acuzată că procura fete minore pentru Epstein și prietenii săi, de asemenea persoane bogate și influente. Ea a negat toate acuzațiile, notează The Independent.

În acest proces, o altă tânără, Johanna Sjoberg, a depus mărturie și a susținut că, în timp ce se afla în casa lui Epstein, prințul Andrew a atins-o pe sâni.

Palatul Buckingham a insistat că acuzațiile ce îi sunt aduse Ducelui de York sunt „categoric neadevărate”: „Acestea (documentele) au legătură cu un proces din Statele Unite, în care Ducele de York nu constituie parte. Orice aluzie privind vreun comportament neadecvat față de minori e categoric neadevărată”.

Prințul Andrew, care este al treilea copil al Reginei și al Prințului Filip, obișnuia să meargă în vacanțe cu Epstein până în 2010.

Epstein, în vârstă de 66 de ani, a fost condamnat la 18 luni în pușcărie, în 2008, după ce a recunoscut că i-a cerut unei minore să se prostitueze. A stat 13 luni după gratii. Acum este vizat într-un nou dosar de trafic de persoane și riscă să ajungă după gratii. Zeci de minore ar fi fost traficate în perioada 2002 – 2005, presupusele fapte fiind săvârșite în Florida și New York. Avocatii lui Epstein susțin că acesta nu ar trebui să fie pus sub acuzare, deoarece înțelegerea făcută în procesul anterior a fost ca el să recunoască faptele tocmai pentru a scăpa de alte acuzații.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Independent.co.uk

VIDEO PROTVPLUS.RO