Printul de la Casa Alba si cersetorul din Nairobi. Povestea lui George Obama, fratele presedintelui

Barack Obama

Presedintele Barack Obama, considerat pe buna dreptate cel mai puternic om din lume, ascunde un secret de care nu pare deloc mandru: are un frate vitreg, care este lasat sa traiasca in saracie, intr-un ghetou mizerabil din Nairobi.

George Hussein Obama este fratele vitreg al lui Barack Obama, barbatul de origine kenyana care a devenit primul presedinte de culoare al Statelor Unite.

De aceea si George este poreclit, in gluma, “domnul presedinte”, insa viata lui este radical diferita de cea a fratelui sau care s-a bucurat de succes. El locuieste intr-un ghetou sarac de la marginea capitalei Kenyei, Nairobi.

Cei doi barbati au acelasi tata, insa, in timp ce Barack Obama s-a nascut in Hawaii, dintr-o mama americana, George s-a nascut in Kenya, iar mama lui este cea de-a patra sotie a tatalui sau.

Citește și
Epava
Scafandrii care au descoperit o epava veche de 2000 de ani, surprinsi total de ce au gasit la bord
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

El a acceptat sa apara intr-un documentar care este foarte critic la adresa presedintelui american si care dezvaluie viata mizerabila pe care o duce fratele celui mai puternic om din lume.

George a scris si o autobiografie, care a fost publicata in acest an si in care marturiseste cum a renuntat la viata pe care o ducea in clasa de mijloc si a ales sa traiasca alaturi de cei mai saraci dintre kenyeni.

“Fratele meu a fost crescut pentru a fi liderul celei mai puternice tari din lume. Aici, in Kenya, scopul meu este sa fiu liderul celor mai saraci oameni din lume: cei care traiesc in mizerie”, declara George Obama.

El a reusit sa transforme o echipa locala de fotbal intr-una de top in Kenya, cunsocuta sub numele de “campionii lui Obama”.

Multi localnici saraci ar dori ca el sa candideze la presedintia tarii, avand incredere ca fratele liderului american le-ar putea schimba viata.

Din pacate insa, acest lucru este imposibil. George a fost dependent de cocaina ani de zile, iar acum, desi a renuntat la droguri, este alcoolic.

Potrivit Daily Mail, acesta este motivul secret pentru care George a ales viata in aceasta suburbie saraca, numita Huruma.

Nu este vorba de altruism sau de grija pentru cei saraci, ci de propria slabiciune, de aceasta dependenta care aici trece neobservata, pentru ca multi dintre locuitorii ghetoului sunt drogati si alcoolici.

Si mai grav este insa ca bautura de care este dependent George este o combinatie de substante toxice. Etanol, combinat cu lichid de imbalsamare si acid de la bateriile auto, iar daca acestea sunt combinate gresit de producatorii ilegali, conumarea bauturii poate provoca orbire sau chiar moarte. Consumul regulat provoaca afectarea rinichilor si a ficatului, dar si a creierului.

George incepe sa consume aceasta nociva bautura inca de dimineata, cand se duce la o carciuma locala, unde se intalneste si cu prostituate.

Jurnalistii de la publicatia britanica precizeaza ca barbatul, in varsta de 30 de ani, nu ezita sa se foloseasca de numele sau celebru pentru a primi atentia ziaristilor, carora le cere bani pentru interviuri.

Insa tot el sustine ca legatura de sange cu presedintele american este “un blestem si o povara”.

George s-a intalnit cu Barack de mai multe ori, prima data cand era inca un copil. Barbatul este mentionat si in autobiografia liderului de la Casa Alba, “Vise ale tatalui meu”, in care Barack scrie despre George ca este “un baiat minunat”, dar ca atunci cand l-a intalnit ultimele dati si erau amandoi adulti, i s-a parut un strain oarecare.

George precizeaza ca nu primeste bani de la fratele sau, insa, daca acesta i-ar oferi, nu ar refuza.

Tatal lui George a murit cand acesta avea numai 6 luni, iar mama lui s-a recasatorit cu un barbat alb, acest lucru atragand dispretul altor membrii ai comunitatii din Nairobi, pentru ca era singurul copil cu un tata alb.

Inca de la varsta de 10 ani, a inceput sa bea si sa consume marijuana, iar 5 ani mai tarziu a fost exmatriculat din cauza drogurilor.

La 17 ani era deja dependent de cocaina si heroina si comitea jafuri armate, ca sa faca rost de bani pentru droguri.

A stat chiar 9 luni la inchisoare, dar a fost eliberat din lipsa de probe. Insa aceasta experienta l-a schimbat radical, sustine George.

Din pacate, nu suficient de mult, pentru ca si acum, chiar daca nu mai consuma droguri puternice, George zace beat si inconstient cea mai mare parte a zilei.

Nici existenta unui copil, un baiat de numai 2 ani, nu pare sa-l motiveze suficient de mult pentru a gasi puterea sa scape de viciu.

Singurele momente "bune" din viata lui sunt cele petrecute alaturi de echipa de fotbal Huruma Football Club, pe care o coordoneaza. Jucatorii acestei echipe sunt orfani, fosti prizonieri sau fosti dependenti de droguri.
 

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Dan Finutu, victima din carnagiul de la Tulcea, omul a carui casa era copie fidela dupa tribunal
Dan Finutu, victima din carnagiul de la Tulcea, omul a carui casa era copie fidela dupa tribunal

La morga din Tulcea in aceasta dimineata rudele si prietenii il jeleau pe Dan Stan zis Finutu. Oamenii au venit in graba mare de la Alexandria cind au primit vestea neagra.

Scafandrii care au descoperit o epava veche de 2000 de ani, surprinsi total de ce au gasit la bord
Scafandrii care au descoperit o epava veche de 2000 de ani, surprinsi total de ce au gasit la bord

Una din cele mai bine conservate epave din lume, veche de 2000 de ani, a fost descoperita in apropierea orasului italian Varazze, la o adancime de 60 de metri.

Doza cu steroizi administrata pentru o criza de astm a transformat-o pentru totdeauna. VIDEO
Doza cu steroizi administrata pentru o criza de astm a transformat-o pentru totdeauna. VIDEO

Shanyna Isom a mers la foarte multi specialisti in speranta ca va reusi sa scape de calvarul prin care trece de 2 ani. La numai 28 de ani, femeia habar nu are de ce boala sufera.

Recomandări
Gabriel Liiceanu: Politicienii au furat sume “înspăimântătoare” - cât 400 de spitale, 600 de școli și 1.700 km de autostradă
Gabriel Liiceanu: Politicienii au furat sume “înspăimântătoare” - cât 400 de spitale, 600 de școli și 1.700 km de autostradă

Clasa politică din România, „care ne-a adus pe primul loc în clasamentele de corupție ale Europei”, a furat în ultimii 34 de ani sume “înspăimântătoare”, cu care am fi putut construi 400 de spitale de top, 600 de școli și 1700 km de autostradă.

Rusia a început operațiunea de a „paraliza” livrările militare din Occident către Ucraina. Prima țință distrusă de Putin
Rusia a început operațiunea de a „paraliza” livrările militare din Occident către Ucraina. Prima țință distrusă de Putin

Rusia şi-a intensificat atacurile asupra reţelei feroviare ucrainene pentru a ”paraliza” aprovizionările militare cu material din Occident - în vederea unei noi ofensive -, declară vineri un oficial ucrainean de rang înalt în domeniul securităţii AFP.

Mark Rutte, adversarul lui Iohannis în cursa pentru șefia NATO, a bătut la ușa lui Erdogan. 
Batavul caută sprijinul Turciei
Mark Rutte, adversarul lui Iohannis în cursa pentru șefia NATO, a bătut la ușa lui Erdogan. Batavul caută sprijinul Turciei

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a declarat că speră că următorul secretar general al NATO va acorda prioritate preocupărilor legate de terorism ale Turciei în timpul întâlnirii de vineri cu Mark Rutte, favorit pentru a prelua postul.