Primul scandal legat de jocul Pokemon Go. Ce au cerut autoritatile in legatura cu fostul lagar de concentrare de la Auschwitz

Ultima actualizare: 16-07-2016 00:02
Pokemon Go

Muzeul de la Auschwitz a cerut producatorului jocului Pokemon Go sa scoata de pe aplicatie geolocalizarea fostului lagar de concentrare nazist, a declarat un purtator de cuvant al muzeului, Pawel Sawicki, miercuri, pentru AFP.

"Am trimis marti o scrisoare societatii Niantic cerandu-i sa scoata de pe aplicatie geolocalizarea lagarului", a afirmat Sawicki, argumentand ca acolo mii de oameni au suferit, evrei, polonezi, tigani, rusi.

Pawel Sawicki a exprimat dorinta de a-i sensibiliza in general pe toti producatorii de jocuri in sensul de a manifesta "respect fata de memoria victimelor celui mai mare lagar al mortii nazist din cel de-al Doilea Razboi Mondial".

Fostul lagar urmeaza a fi vizitat de Papa Francisc si de cel putin 300.000 de tineri cu ocazia Zilelor Mondiale ale Tineretului, care se vor desfasura intre 26 si 31 iulie la Cracovia, in sudul Poloniei.

Produs de Niantic, jocul a starnit controverse si la Muzeul Holocaustului din Washington, care si-a rugat vizitatorii sa nu mai foloseasca aceasta aplicatie in incinta muzeului, adauga AFP.

Acest joc pe smartphone, care utilizeaza realitatea marita pentru capturarea de personaje virtuale Pokemon, face furori in lumea intreaga de la lansarea sa la inceputul lunii iulie, initial limitata la cateva tari. Miercuri a fost lansat si in Germania, conform site-ului jocului si agentiei DPA.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO