Președintele care era să moară din cauza Covid-19. În ce stare se află acum
Preşedintele hondurian Juan Orlando Hernandez a avut nevoie de oxigen după ce a fost spitalizat săptămâna trecută cu coronavirus, a declarat marţi un medic militar citat de Reuters.
Doctorul a avertizat că şeful statului este în continuare într-o stare 'delicată' şi mai trebuie să rămână internat, scrie Agerpres.
Președintele, tratat inițial pentru pneumonie
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Declaraţiile locotenent-colonelului Juan Diaz de la spitalul militar din Tegucigalpa au reprezentat primele informaţii publice privind gravitatea preşedintelui Republicii Honduras, care a fost tratat iniţial de pneumonie.
Conform lui Diaz, starea preşedintelui în vârstă de 51 de ani este 'undeva între bună şi febrilă, cu dificultăţi respiratorii' şi a apreciat că 'există o ameliorare clară'.
Marţea trecută, Hernandez anunţase că este infectat, ca şi soţia sa şi doi asistenţi, precizând că simptomele sunt moderate şi că va lucra de acasă. Ulterior, însă, el s-a internat în spital, unde s-a prezentat cu tuse, probleme de respiraţie şi simptome de inflamaţie. Medicii i-au modificat tratamentul, inclusiv prin 'aplicarea de oxigen' şi prin schimbarea medicaţiei prin perfuzii, a dezvăluit Diaz.
Nu este clar dacă preşedintelui i se administrează în continuare oxigen.
Hernandez, probleme legate de traficul de droguri
Hernandez s-a confruntat cu presiuni tot mai mari pe plan intern, după ce a riscat să fie implicat într-o anchetă pentru trafic de droguri în SUA care l-a vizat şi pe fratele său.
În Honduras s-au înregistrat 13.943 de cazuri de coronavirus şi 405 decese în contextul pandemiei de COVID-19. Mulţi hondurieni nu au respectat restricţiile de circulaţie, iar Reuters apreciază că bilanţul oficial ar putea subestima gravitatea epidemiei.