Țara în care sute de mii de oameni nu au auzit de Covid-19. ”Trebuie să le explic de la zero”

Ultima actualizare: 24-06-2020 12:17
myanmar control temperatura
Getty

Sute de mii de oameni din Myanmar au rămas fără internet și nu au acces la informații. Mulți dintre ei nu au auzit de Covid-19, spun organizațiile care apără drepturile omului, potrivit CNN.

În iunie, anul trecut, guvernul țării măcinate de un război civil a tăiat internetul în nouă orașe, pentru că ar fi fost folosit pentru a manipula populația în conflictul dintre armată și rebeli.

În mai, accesul la internet a fost restabilit într-unul dintre orașe, dar interdicția a rămas valabilă în celelalte opt. Aproape 800.000 de oameni sunt afectați.

Human Rights Watch și Amnesty International spun că viețile acestora sunt puse în pericol pentru că nu pot avea acces la campaniile publice de sănătate care se referă la pandemia de coronavirus.

”Este critic pentru civili să aibă acces la informații care să îi țină în siguranță”, a avertizat Linda Lakhdhir, consilier legal al Human Rights Watch în Asia.

”Trebuie să le explic de la zero despre pandemia globală (…) nu se tem de Covid-19 pentru că nu știu ce este”, a spus și parlamentarul Htoot May despre oamenii pe care îi întâlnește în jurisdicția sa.

Luni, în Myanmar, se efectuaseră aproape 65.000 de teste de coronavirus. În statul asiatic, sunt 292 de cazuri pozitive și 6 decese cauzate de Covid-19.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO