Preşedintele Belarusului a ameninţat să „ţintească capitale” din Occident: „Suntem provocaţi. Vom risposta imediat”
Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko s-a folosit de un discurs, sâmbătă, pentru a ameninţa cu represalii militare pe oricine îi atacă ţara, pe măsură ce tensiunile legate de războiul din Ucraina vecină rămân ridicate.
Vezi aici ultimele informații despre Războiul din Ucraina | LIVE UPDATE
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Vorbind în ajunul sărbătoririi Zilei Independenţei a ţării, Lukaşenko a spus că a ordonat forţelor sale armate să vizeze "centrele de decizie" ale capitalelor occidentale în cazul unei atac asupra Belarusului, adăugând: "Nu ne atinge - şi nu te vom atinge", potrivit agenţiei de presă de stat Belta, citate de dpa şi AFP, transmite News.ro.
De la atacul Kremlinului contra Ucrainei, pe 24 februarie, Belarus a servit drept bază pentru forţele ruse.
"Suntem provocaţi", a lansat el, ameninţând să riposteze "imediat" la orice atac al inamicului contra teritoriului Belarusului", un mesaj destinat Kievului şi Occidentului.
Rachete trase din Belarus spre Ucraina
În ciuda faptului că Rusia a fost cea care a invadat Ucraina, Moscova şi aliatul său Minsk au încercat în repetate rânduri să se portretizeze ei înşişi în victime ale presupusului Occident ostil şi ale politicilor NATO.
Au existat temeri că Belarus ar putea intra oficial în război alături de Rusia de când a început conflictul în Ucraina, Lukaşenko recunoscând că rachetele ruseşti au fost lansate asupra Ucrainei de pe teritoriul Belarusului în primele săptămâni ale invaziei.
Citește și Lukașenko a admis că Belarus ar putea lupta alături de Rusia în vestul Ucrainei
La summitul de două zile de la Madrid, la începutul acestei săptămâni, NATO a decis să-şi întărească semnificativ flancul estic şi să înceapă procesul de admitere a Finlandei şi a Suediei în alianţa de apărare.
Preşedintele rus Vladimir Putin şi-a anunţat apoi intenţia de a răspunde unui posibil transfer al soldaţilor NATO în Finlanda cu desfăşurări proporţionale de trupe ruseşti în regiune.
Sursa: News.ro
Etichete: Rusia, Ucraina, SUA, NATO, aleksandr lukasenko,
Dată publicare:
03-07-2022 07:50