Presa: Vladimir Putin a interzis manifestatiile nocturne in Rusia. Moscova are o noua strategie de aparare civila
Vladimir Putin a semnat luni amendamentele la legea federala cu privire la "adunari, mitinguri, marsuri si manifestatii", conform carora astfel de actiuni sunt interzise in intervalul orar 22.00-7.00, relateaza postul rus de televiziune Rossia 24.
Potrivit amendamentelor la articolul 9 al acestei legi, care a fost publicata luni pe un site oficial, o manifestatie nu poate incepe mai devreme de ora locala 7.00 si a se termina mai tarziu de ora 22.00".
Conform presei ruse, exceptie fac evenimentele culturale si manifestarile publice consacrate unor "date semnificative din istoria Rusiei", informeaza Rossia 24.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Aceste amendamente au fost aprobate de Camera Inferioara a Parlamentului rus pe 19 septembrie si de Camera Superioara pe 1 octombrie, potrivit agentiei UNIAN.
Moscova pregateste o noua strategie de aparare civila in cazul unor amenintari militare
Ministerul rus pentru Situatii de Urgenta va prezenta in urmatoarele zile Guvernului o noua strategie de aparare civila a tarii, in cazul unor amenintari militare, relateaza ziarul rus Izvestia, in editia electronica de marti.
Acesta strategie prevede protectia populatiei atat in situatia unor dezastre provocate de om, cat si in cazul unor amenintari militare.
"Noua strategie, spre deosebire de cea veche, nu mai prevede evacuarea generala, cand populatia pasnica este transportata in afara orasului in cazul inaintarii trupelor inamice", a declarat seful departamentului pentru protectia populatiei, Serghei Akatiev, intr-un interviu pentru Izvestia.
"Analiza conflictelor militare contemporane arata ca, de obicei, actiunile armate se desfasoara cu ajutorul unor arme de inalta precizie, fapt ce nu presupune distrugerea unor spatii extinse. Din acest motiv, Ministerul pentru Situatii de Urgenta va pune accent pe refugii si constructii in scop de aparare", a adaugat Akatiev.
Astfel, Moscova planifica sa introduca o noua categorie de structuri de protectie - adaposturi care vor fi construite in blocuri de locuinte.
"Spre deosebire de adaposturile in caz de bombardament din perioada sovietica, noile contructii nu au scopul de a proteja in cazul unor atacuri nucleare, insa vor fi capabile sa apere populatia de fragmente ale obuzelor si cladiri in curs de prabusire", a declarat oficialul rus.
In opinia sa, aceste schimbari de strategie au fost influentate, in special, de evenimentele din estul Ucrainei.