Preoți surprinși în timpul unei ceremonii anti-vrăjitorie. Au ars cărțile „Harry Potter”

01-04-2019 20:35


Mai mulți preoți catolici din orașul polonez Koszalin, din nordul țării, au fost surprinși în timp ce incendiază mai multe cărți, printre care și romanele din seria „Harry Potter”, în timpul unei ceremonie împotriva „vrăjitoriei.”

 

În imaginile postate pe Facebook ce fundația catolică SMS from Heaven se pot observa mai mulți preoți care adună și cară în afara bisericii un coș cu cărți, pe care le-au incendiat. În tot acest timp, preoții au spus rugăciuni, iar la ceremonia „anti-vrăjitorie” a participat și un grup restrâns de persoane, scrie The Guardian.

Vedeți în galeria foto ce alte romane și obiecte au mai fost incendiate.

Printre obiectele incendiate se află și o umbrelă „Hello Kitty.” Totodată, în fotografii se poate observa și romanul Twilight, care vorbește despre relația dintre o adolescentă și un vampir.

Imaginile postate pe rețeaua de socializare au fost însoțite de citate din Vechiul Testament, care condamnau vrăjitoria și idolatria. Episcopatul polonez şi preotul local au recunoscut existenţa faptelor, dar au refuzat să comenteze.

Evenimentul a avut loc „după slujba de la ora 10.00 dimineaţa, duminică, la ora 11.00. Şi aceste ofrande, care au fost aduse bisericii de-a lungul săptămânii, au fost adunate în faţa bisericii şi a existat un foc", a povestit un enoriaş anonim pentru postul de televiziune TVN24, citat de News.ro.

Ce spun preoții despre această ceremonie

 

Potrivit lui Jan Kucharski, exorcist şi preot al parohiei din Gdansk, în nord-estul Poloniei, „nu este vorba de arderea unor cărţi oarecare, ci de obiecte asociate cu magia şi ocultismul. Pe lângă acestea, există şi alte obiecte, amulete, talismane aduse de credincioşi. Este timpul să instaurăm ordinea".

„Ştim bine ce prejudiciază, ce nu este bun pentru credincioşi, de unde această formulă, să spunem, evanghelică a evenimentului. Unii, se pot simţi şocaţi, dar cei care cunosc spiritul divin vor înţelege", a explicat el pe site-ul de informaţii Na Temat.

Internauții au reacționat cu comentarii ironice, iar unii dintre ei au comparat gestul cu acțiuni similare care s-au petrecut în Germania nazistă.

Nu este prima dată când cărțile din seria „Harry Potter” au stârnit controverse, mai ales dn partea celor religioși. Unii au susținut că romanele sunt inspirate de „spiritele rele” și că i-ar putea „corupe” pe copii. În 2016, mai multe agenții guvernamentale din Rusia au promovat o animație „Copii împotriva vrăjitorilor”, conform căror romanele corup elevii ruși.

Sursa: The Guardian

VIDEO PROTVPLUS.RO
ShARE ÎN BUCATE
ShARE ÎN BUCATE - Spaghetti A.O.P.

09:51
Exclusiv PRO TV Plus
Home workout - episodul 9: Exerciții pentru mușchii pectorali și mușchii abdominali cu accesorii de fitness

03:00
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotunde - Liviu Teodorescu - Artiști români care nu își merită succesul

30:59
Facem Level
Facem Level – episodul 9: Bobospider a dovedit că există și finaluri "drăguțe" în Mortal Kombat 11

25:17
Exclusiv PRO TV Plus
Mesajul Biancăi Adam către toți vloggeri din România: „Fă ce vrei, dar nu fă rău la nimeni”

05:52
Exclusiv PRO TV Plus
Povestea neștiută a unei românce. Cum a ajuns să fie câștigătoarea emisiunii de gătit "Crazy Delicious", produsă în Marea Britanie și disponibilă global pe Netflix

03:54
How To TikTok
TikTok te învață cum să mănânci sănătos

08:00
La Măruță
Anna Lesko, lipsită de inhibiții și in bucătărie! Ținuta sumară în care a gătit ardei umpluți

15:25
Militia Modei by Costi Dita
Miliția modei by Costi Diță, intrigat de lenjeria intimă purtată de Rihanna: “Se vede ca un parizer prins în capcană”

05:57