Japonia intră într-o nouă eră imperială, după abdicarea lui Akihito. Ce înseamnă Reiwa

01-04-2019 18:37


Japonia într-o nouă eră imperială, după abdicarea lui Akihito. Ce înseamnă Reiwa

Noua eră imperială japoneză urmează să înceapă la 1 mai. Odată cu abdicarea împăratului Akihito, actuala eră, cunoscută drept Heisei”, va lua sfârșit.

 

Yoshihide Suga, sef al Cabinetului Imperial, a anunțat că noua eră va purta numele de „Reiwa”, adică „ordine și armonie”, informează BBC News. 

Ce înseamnă „Reiwa”

 

Numele noii ere este format din două caractere: „Rei” și „Wa”. Primul poate semnifica: „ordine”, dar și „bunăstare”, în timp ce al doilea semnifică „armonie”, cât și „pace.”

„Națiunea se află la un punct de cotitură, dar sunt multe valori japoneze care n-ar trebui să piară”, a declarat premierul japonez Shinzo Abe reporterilor.

Vedeți în galeria foto cum au reacționat japonezii la aflarea numelui noii ere.

În istoria modernă, au existat doar patru ere. Cea actuală, a împăratului Akihito, semnifică „dobândirea păcii”. „Heisei” a fost precedată de era Showa (1926-2989), care se poate traduce prin era „armoniei iluminate.” Era Taisho (1912 – 1926) a fost declarată era „marii dreptăți.”

Cât de important este numele unei ere imperiale

 

Numele fiecărei noi ere are ca scop să dicteze viitorul țării, în următorii zeci de ani. Este menționată pe ziare, pe moneda locală, pe permisele de conducere și orice alt document oficial.

Anunțul privind numele noii ere a fost extrem de așteptat, în condițiile în care împaratul Akihito, în vârstă de 85 de ani, urmează să abdice în luna aprilie. El va fi urmat la tron de fiul său, prințul moștenitor Naruhito.

Akihito este primul împărat care a decis să abdice, în ultimele două secole. Până acum, numele noii ere imperiale era dezvăluit la moartea împăratului, când succesorul se pregătea să ocupe tronul.

Anunțul a fost făcut cu o lună înainte, pentru ca autoritățile guvernamentale și companiile să poată facă modificările necesare.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: BBC NEWS

VIDEO PROTVPLUS.RO