Polonia interzice accesul grupului de motociclisti rusi Lupii Noptii, fani ai lui Putin. Ministerul rus de Externe, revoltat

Dată publicare: 25-04-2015 17:13
Dată actualizare: 28-04-2015 06:56


Ministerul polonez de Externe a interzis accesul pe teritoriul Poloniei grupului de motociclisti rusi Lupii Noptii, apropiat presedintelui rus Vladimir Putin, care intentioneaza sa refaca drumul Armatei Rosii prin Europa.

Conform Agerpres, care citeaza BBC News, planul clubului de motociclisti ultranationalisti de a reface catre vest drumul Armatei Rosii spre Berlin a fost denuntat ca "provocator" de premierul polonez Ewa Kopacz, iar vineri, Ministerul de Externe de la Varsovia a interzis accesul motociclistilor in tara.

Ministerul a precizat ca alte trei grupuri de motociclisti vor putea intra in tara. Ministerul a mai spus ca a fost anuntat despre planurile grupului abia luni si fara detalii despre traseu sau numarul participantilor.

Ministerul a adaugat ca a informat ambasada rusa la Varsovia ca lipsa informatiilor inseamna ca nu poate "asigura masuri adecvate de securitate pentru participanti". Insa Ministerul rus de Externe s-a declarat "revoltat" de decizia Poloniei. "Este clar ca decizia care a fost luata are un motiv politic", a precizat Ministerul rus de Externe intr-un comunicat.

Calatoria - "Catre Berlin", o trimitere la strigatul de lupta al Armatei Rosii, potrivit site-ului clubului - era prevazuta sa inceapa sambata, pe un traseu de peste 6.000 de kilometri, prin Belarus, Polonia, Cehia, Slovacia, Austria si urma sa se incheie in capitala Germana pe 9 mai. Vicepresedintele Lupilor Noptii, Felix Cerniahovski, a declarat insa ca grupul intentioneaza in continuare sa efectueze aceasta calatorie. "Totul ramne la fel. incepem maine (sambata-n.r.) asa cum am prevazut", a declarat el pentru Interfax.

Lupii Noptii sunt vizati de sanctiuni din partea SUA pentru implicare in Crimeea si pentru ca ar fi ajutat la recrutarea luptatorilor separatisti pentru rebelii sustinuti de rusi in estul Ucrainei.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO