Reacția virală a unui britanic: „Nu știu pe nimeni care a avut coronavirus, așa că nu contează”

Ultima actualizare: 27-06-2020 12:03
Marea Britanie
BBC

Reacția unui englez care a ieșit la plajă în stațiunea turistică Bournemouth de pe coasta de sud a Marii Britanii a devenit virală. Acesta a spus că nu știe pe nimeni care a avut coronavirus așa că pentru el virusul nu contează, scrie Metro.co.uk. 

Aproximativ 500.000 de oameni s-au înghesuit joi pe plaje în Marea Britanie în cea mai caldă zi a anului de până acum.

Distanțarea socială a devenit imposibilă, iar serviciile au fost complet depășite, vizitatorii lăsând în urmă 41 de tone de deșeuri și determinând oprirea drumurilor.

Autoritățile au declarat că a fost un adevărat haos cauzat de un „volum semnificativ de oameni care se îndreptau către zona cu plajă”, unde unii oameni erau atât de dornici să obțină un loc bun pentru a se bronza încât au făcut camping peste noapte pe plajă.

Declarația unui turist a ieșit însă în evidență.

„Vom bea câteva băuturi, savurând soarele. Nu cred că vom avea altă vacanță anul acesta, așa că trebuie să ne bucurăm cu adevărat. Deja am avut două [sărbători] anulate. Încă nu știu pe nimeni care să aibă [Covid-19], așa că în ochii mei, nu prea contează, a adăugat el. Acum este un pic cam aglomerat aici. Probabil că va provoca un al doilea val, oamenii fac doar ceea ce vor”, a spus acesta pentru BBC.

Reprezentanții plajelor au declarat că serviciile au fost suprasolicitate, deoarece mulțimi uriașe de vizitatori au sfidat sfatul de a rămâne în case.

Scenele șocante au stârnit furie, deoarece distanțarea socială a devenit imposibilă pe plajele aglomerate, ridicând perspectiva înfiorătoare a unui al doilea val de coronavirus.

Medicul șef al Angliei, Chris Whitty, a avertizat joi că cazurile de Covid-19 „vor crește din nou” dacă britanicii nu urmează sfatul de a păstra distanțarea socială, el a îndemnat oamenii să se bucure de vreme „într-un mod sigur pentru toți”.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO