Plaja făcută celebră de filmul ”The Beach”, închisă pe termen nedeterminat


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Miercuri 03 Octombrie 2018 15:25
Categorie: Stiri externe
Golful Maya

Una dintre cele mai populare plaje din lume, făcută celebră de filmul ”The Beach”, cu Leonardo DiCaprio, va fi închisă pe termen nederminat până ce zonele distruse își vor reveni complet.

Plaja imaculată de pe insula thailandeză Koh Phi Phi, devenită celebră odată cu filmul "The Beach", trebuia să fie închisă doar 4 luni, însă perioada a fost extinsă pe termen nedeterminat din cauza distrugerilor provocate de turiști.

Mica plajă de pe insula Ko Phi Phi Leh a fost închisă temporar în luna iunie, după ce s-a descoperit că cei mai mulţi dintre coralii din acest golf au fost distruşi de ancorele ambarcaţiunilor folosite de numeroși turiști.

În ultimii ani, pe plajă ajungeau zilnic 5000 de turiști și 200 de ambarcațiuni. Poluarea de la gunoaiele aruncate, ambarcațiuni și creme de plajă, a distrus 80% din coralii din Golful Maya.

În ciuda dovezilor evidente că zona este distrusă, guvernul thailandez s-a lăsat cu greu convins să închidă plaja pentru că genera venituri de peste 10 milioane de euro pe an.

Zona golfului în care au fost distruse coloniile de corali şi unde au fost făcute plantări a fost permanent închisă pentru bărci, a spus Departamentul Parcurilor Naţionale.

Însă plaja urma să se deschidă pentru turişti la 1 octombrie. Data a fost amânată şi ulterior a fost luată decizia închiderii pe durată nedeterminată, până ce populaţia de corali îşi va ”reveni complet”.

''Eforturile de reabilitare a coralilor au înregistrat un progres, care nu este însă suficient'', a declarat Worapoj Lomlim, directorul Parcului Naţional Nopparat din care face parte Golful Maya.

''Imaginaţi-vă că nu a existat nicio perioadă de pauză în afluxul de turişti în ultimii aproape 20 de ani. Aceasta este o ocazie pentru ca plaja să îşi revină complet. Patru luni nu sunt suficiente'', a adăugat Worapaj.

Începând din luna iunie, autorităţile au reuşit să planteze pe insulă aproape 3.000 de colonii noi de corali şi peste 100 de copaci rezistenţi la salinitate, a mai spus Worapaj.

Daunele provocate coloniilor de corali din Thailanda au atins un nivel "critic", în ultimul deceniu înregistrându-se o accentuare alarmantă a distrugerilor.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Sursa: The Guardian

VIDEO PROTVPLUS.RO
Echipa României, premiată pentru "Cele mai bune praline" la Concursul Mondial de Patiserie, Gelaterie și Ciocolaterie

11:44
Mihai Trăistariu, între celebritate și austeritate

Mihai Trăistariu: "Este o bătălie cruntă, am făcut acele poze pentru că nu mă mai auzeam"


13:42
Mihai Bobonete împreună cu gașca din Las Fierbinți, despre viața din spatele celebrității

Bobonete: "Celebritatea nu m-a luat prin surprindere, eram pregătit"


14:09
Echipa "România, te iubesc" lansează cartea "Ne facem bine"

Cartea "Ne facem bine", o antologie de fapte văzute și vorbite la "România, te iubesc"


10:23
Nașterea naturală sau cezariana: Ce alegem?

Anca Vereanu: "Anestezia epidurală ajută mama pe parcursul travaliului"


17:35
Vica Blochina, față în față cu detectorul de minciuni

15:19
Diana Ungureanu a părăsit bucătăria MasterChef. Finala se decide între Ionuț, Alina și Cezar

04:34
Iluzie sau un preparat impecabil? Chef Ettore Botrini a oferit un moment culinar deosebit, care i-a fascinat pe concurenții rămași în competiție

07:32
Raluca Podea, fosta iubită a lui Florin Pastramă, s-a demachiat în direct La Măruță

13:09
PROFA s-a tatuat

05:22