Petro Porosenko, huiduit la ceremonia revoltelor din Kiev de rudele victimelor. Joe Biden nici nu a coborat din masina. VIDEO

Ultima actualizare: 24-11-2014 07:02
petro poroshenko

Presedintele ucrainean, Petro Porosenko, a fost huiduit vineri, la Kiev, la ceremonia prin care a fost marcat un an de la inceputul protestelor proeuropene din Piata Independentei (Maidan), relateaza Mediafax, citand AFP.

"Rusine! De ce nimeni nu a fost pedepsit?", au scandat zeci de apropiati ai victimelor reprimarii din februarie catre presedintele ucrainean, care depunea o coroana de flori pe strada Institutka, unde au fost ucisi majoritatea manifestantilor.

Vicepresedintele american Joe Biden, care urma sa participe impreuna cu presedintele Petro Porosenko la ceremonie, nu a mai coborat din masina.

"Datorita sangelui varsat de copiii nostri ocupati acest post", i-au transmis protestatarii presedintelui ucrainean. "Porosenko, unde sunt asasinii copiilor nostri?", scria, de asemenea, pe un afis purtat de manifestanti.

Citeste si: Zi neagra in Ucraina. Se implineste un an de la protestele care au devenit revolutie si au dus la 4300 de morti in Donbas

La 21 noiembrie 2013, regimul prorus de la Kiev a renuntat la semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeana, in favoarea consolidarii cooperarii cu Rusia, ceea ce a declansat mai multe saptamani de manifestatii proeuropene si aparitia miscarii Maidan.

In februarie, reprimarea manifestatiilor din Piata Independentei din Kiev s-a soldat cu aproximativ o suta de morti, in conditii care nu au fost inca elucidate.

Dupa interventiile in forta asupra manifestantilor, presedintele de la acea vreme, Viktor Ianukovici, a fugit in Rusia, iar ulterior a fost demis de Parlament. Miliardarul prooccidental Petro Porosenko a fost ales la conducerea Ucrainei in 25 mai.
 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO