Peste 100 de migranți în pericol, după încă o decizie controversată a lui Matteo Salvini

Dată publicare: 27-08-2019 17:38
Dată actualizare: 27-08-2019 17:50


Matteo Salvini, Italia, Rusia,

Ministrul italian de Interne, Matteo Salvini, a semnat marţi un decret prin care interzice accesul unui vas de salvare a migranţilor, operat de organizaţia germană Mission Lifeline, în apele teritoriale ale Italiei.

Mai multe vase de salvare au încercat în ultimul an să aducă migranţii recuperaţi de pe mare în Italia, iar Salvini a luat o poziţie fermă, pe care o menţine chiar dacă scena politică italiană se confruntă în prezent cu o criză.

Vasul „Eleonore” are la bord 101 refugiaţi salvaţi de pe Mediterană, a spus Axel Steier, şeful Mission Lifeline, scrie Reuters, citată de News.ro. El a adăugat că autorităţile italiene şi malteze au refuzat să permită oamenilor să intre pe teritoriul celor două ţări.

Steier a mai spus că pasagerii nu se află în periocol momentan, dar, în caz de urgenţă, căpitanul vasului se va îndrepta spre una dintre cele două ţări, singurele destinaţii posibile, având în vedere locul în care se află nava.

„Nu domnul Salvini este cel care decide, ci căpitanul”, a mai afirmat el.

Săptămâna trecută, Malta a permis debarcarea a 356 de oameni aduşi de vasul de salvare „Ocean Viking”, după ce şase ţări din

Uniunea Europeană au decis să îi împartă pe cei care caută azil.

Tot săptămâna trecută, cinci state UE au hotărât să preia migranţii de la bordul „Open Arms”, după ce Guvernul italian a refuzat să îi permită să acosteze.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO