Parada creatiilor vestimentare dulci, atractie la Salonul international al ciocolatei. Cine a fost regina prezentarii


Ultimul update: Miercuri 19 Octombrie 2016 07:09
Data publicarii: Duminica 16 Octombrie 2016 18:28
Categorie: Stiri externe

Parada creatiilor vestimentare dulci a fost, ca de fiecare data, principala atractie la Salonul international al ciocolatei, organizat la Londra. Maestrii ciocolatieri si designerii de moda au colaborat pentru a da nastere unor adevarate opere de arta.

Aceasta tanara a fost regina prezentarii de moda. Coroana si partea de sus a corsajului erau facute din ciocolata, "batuta" nu cu pietre pretioase, ci cu nuci. Si sceptrul era tot din ciocolata, dar poleit cu o foita de aur comestibil, de 24 de carate. Tinuta a fost completata cu siraguri de perle numai bune de mancat.

Singurul neajuns al colectiei a fost.topirea unor "accesorii". Asa ca defilarea a avut un timp limitat de desfasurare.

Domnitele in tinute mai mult sau mai putin de epoca au fost protejate de un brav cavaler scotian, cu pieptarul si tolba facute in proportie de peste 80%din cacao si ceva lapte.

Daca va intrebati ce mai este la moda in lumea deserturilor sofisticate, un posibil raspuns ar putea fi: gustul neobisnuit. Maestrii ciocolatieri folosesc tot felul de ingrediente improbabile precum curry, mustar sau diverse specii de ardei iute.

Pe de alta parte, sculptura in ciocolata este un domeniu mereu plin de imprevizibil. La expozitia de la Londra au putut fi admirate si gustate cateva busturi "dulci", inclusiv unele care o infatisau pe regina, cu tot cu mult iubitii ei caini.
 

Shaorma cu ciocolata, specialitatea unei cofetarii din Marea Britanie.
Gustul amar al ciocolatei. Cel mai iubit desert din lume, pe cale de disparitie
VIDEO PROTVPLUS.RO