Vaticanul a negat că Papa Francisc ar fi spus că Iadul nu există

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
papa Francisc si un copil
Getty

Vaticanul a negat joi informația apărută în ziarul italian La Repubblica potrivit căreia Suveranul Pontif spunea că nu există iadul.

UPDATE Comentariile publicate de ziar nu reflectă ce a spus Papa, susține Vaticanul, relatează Reuters.

Eugenio Scalfari, în vârstă de 93 de ani, fondatorul ziarului Repubblica, este un ateu convins și a format o prietenie intelectuală cu Papa Francisc, beneficiind de un acces special la conducătorul Bisericii Catolice.

Vaticanul susține că Papa Francisc nu i-a oferit un interviu acestuia și că declarațiile publicate sunt ”rodul reconstrucției lui Eugenio Scalfari de pe urma discuțiilor avute cu Papa” și nu o ”redare fidelă a cuvintelor sale”.

La Repubblica a publicat joi un interviu în care Papei Francisc i se atribuia următoarea declarație: Nu există niciun iad în care sufletele păcătoşilor sunt condamnate să sufere pentru eternitate.

După moarte, sufletele oamenilor care se căiesc sunt iertate de Dumnezeu şi I se alătură în contemplare, "însă sufletele acelora care nu se căiesc, şi care din acest motiv nu pot fi iertaţi, dispar", ar fi spus suveranul pontif, potrivit publicației.

"Iadul nu există - ceea ce există este dispariţia sufletelor păcătoase", este un alt citat atribuit Papei Francisc.

În trecut, veridicitatea citatelor pe care jurnalistul italian le-a atribuit papei a fost pusă sub semnul întrebării, în special după ce Eugenio Scalfari, în vârstă de 93 de ani, a recunoscut că nu a folosit niciodată un reportofon în timpul realizării interviurilor sale.

Cu toate acestea, Vaticanul nu s-a plâns niciodată despre articolele publicate de Eugenio Scalfari, iar papa Francisc a continuat să îi acorde interviuri.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO