Papa Francisc a inceput o vizita istorica in Statele Unite. Suveranul pontif a fost intampinat de familia Obama

Ultima actualizare: 26-09-2015 07:04

Papa Francisc a aterizat marti seara in Statele Unite, pentru o vizita istorica de sase zile. Miercuri dupa-amiaza, a fost primit de presedintele Obama si joi se va adresa camerelor reunite ale Congresului.

Ca sa nu-i mai zboare vantul boneta, cum i s-a intamplat in Cuba, Papa Francisc si-a scos-o singur de pe cap inainte de a cobori din avion. Jos il astepta intreaga familie prezidentiala americana, cu prima doamna si fetele in rochii cuminti, inchise pana la gat. De la baza Andrews, Papa Francisc a plecat cu un Fiat 500 adus special din Italia, pentru a-si petrece noaptea la nuntiatura Vaticanului de la Washington.

Miercuri, Papa a fost primit la Casa Alba ca un adevarat sef de stat. Desi e protestant, Barack Obama nu-si ascunde admiratia fata de acest "papa al saracilor". E drept insa ca republicanii il au mai putin la inima, iar unele voci il catalogheaza drept marxist.

Papa Francisc, liderul Bisericii Catolice: "Doctrina mea despre protectia mediului si imperialismul economic este doctrina sociala a Bisericii. N-am spus niciun cuvant care nu se regaseste in aceasta".

Daca pentru catolici e o bucurie, pentru autoritati, vizita Papei presupune o mobilizare uriasa, la care iau parte nu mai putin de 50 de institutii. Toate locurile vizitate de Papa vor fi cercetate in amanunt pe o raza de zeci de metri.

Bill Gage, fost agent Secret Service: "E aproape ca o operatiune militara. Fiecare cladire din zona e vizitata de agenti, care fac o evaluare. Cum se deschid ferestrele, inauntru sau in afara? Cum se ajunge pe acoperis? Cine controleaza accesul?"

Traseul Papei este plin de camere de supraveghere, iar podurile si tunelurile au fost echipate cu detectoare de metal. Retelele de socializare sunt urmarite permanent, la fel si miscarile unor persoane aflate pe liste de monitorizare. Iar toate acestea se fac FARA ca FBI sa aiba informatii cum ca s-ar putea intampla ceva in timpul vizitei Papei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO