Pacienții rasiști cer să fie văzuți de un ”doctor adevărat”, în timp ce medicii negri sunt confundați cu un îngrijitor

Ultima actualizare: 16-08-2020 15:11
Pacienții rasiști cer să fie văzuți de un ”doctor adevărat”, în timp ce medicii negri sunt confundați cu un îngrijitor
Medics Club

Pacienții rasiști cer să fie consultați de un ”doctor adevărat” și cred că medicii de culoare sunt asistenți sau îngrijitori, povestește Adanna Steinacker, doctor și influencer nigerian.

 

După ce a experimentat rasismul toată viața ei, dr. Adanna Steinacker, de 32 de ani, are acum misiunea de a-i învăța pe părinți cum să-și educe copii pentru a iubi necondiționat și a fi toleranți, scrie Mirror.

Medic de profesie, antreprenor și influencer, Adanna Steinacker a împărtășit experiențele sale și dezvăluie ce trebuie făcut pentru a schimba lucrurile în bine.

”Rasismul, sub toate formele sale, este o parte fundamentală din viața celor mai mulți oameni de culoare. Este o realitate brutală pe care suntem obligați să o trăim, iar mișcarea Black Lives Matter îi  ajută pe oameni să realizeze ce înseamnă această luptă”, spune Adanna.

”Oricum, nu am permis niciodată ignoranța și mintea îngustă a celorlalți să mă oprească în a-mi atinge întregul potențial. Sunt doctor, CEO, creator de conținut și mamă. Este mult, știu! Dar am făcut-o pas cu pas și nu mi-am permis niciodată să devin demotivată”, povestește medicul.

 

”Aș minți dacă aș spune că nu mă dureau”

 

”Am muncit neobosită pentru a termina medicina, asigurându-mi în sfârșit locul la Universitatea Norwich pentru a studia biomedicina. Mi-am îndeplinit visul, dar când am început să lucrez în spitale am fost lovită de realitatea aspră a rasismului. Pacienții credeau că sunt o asistentă medicală sau un îngrijitor, chiar și atunci când eram în uniformă, cu un stetoscop în jurul gâtului și cereau să vadă un „medic adevărat”. Aș minți dacă aș spune că acele experiențe nu mă dureau și nu mă frustrau, dar nu le-am lăsat niciodată să mă oprească să reușesc”, a mai spus Adanna.

Dr. Adanna Steinacker conduce acum o afacere, Medics Abroad, care ajută la aprovizionarea spitalelor din Africa.

”A început ca o pasiune pentru mine. Am vrut doar să pun la dispoziție metodele care să transforme pe cineva dintr-un student oarecare la Medicină într-un profesionist fenomenal din domeniul sănătății”, spune medicul.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO