Orasul din Moldova unde in fiecare an se fura CAII DE SAH. Autoritatile nu au nicio explicatie. VIDEO

Ultima actualizare: 06-12-2014 07:14
cal de sah

Dupa doua saptamani de cautari, oamenii legii din Republica Moldova au gasit doi cai si un turn furate din centrul capitalei.

Este vorba de trei piese de sah uriase, amplasate in scuarul Catedralei din Piata Marii Adunari Nationale din Chisinau. Oamenii legii au retinut miercuri doi tineri suspectati ca ar fi furat figurile de pe tabla de sah la betie.

Potrivit Directiei de Politie a Municipiului Chisinau, tinerii in varsta de 16, respectiv 18 ani, si-au recunoscut complicitatea in savarsirea furtului. Potrivit lor, fiind in stare de ebrietate, au furat noaptea cele trei piese apoi le-au dus la domiciliu. Figurile de sah au fost ridicate acum de politie ca probe.

Conform legislatiei penale in vigoare, tinerii risca amenzi de la 6.000 la 20.000 lei moldovenesti (intre 1400 si 4.700 RON), munca neremunerata in folosul comunitatii de la 180 la 240 de ore sau inchisoare de pana la 4 ani.

Citeste si: Radiografia, o tortura pentru bebelusi in Chisinau. Copiii sunt legati cu centuri si agatati de o bucata de metal

Desi fiecare piesa cantareste peste 10 kilograme, ele au mai fost furate de-a lungul timpului. In septembrie 2012, doi cai au disparut, dar au fost recuperati, pentru ca in iulie 2013 sa fie furati din nou, impreuna cu un rege si o regina. Primaria Chisinau nu s-a lasat batuta si a mai amplasat o tabla de sah in parcul Valea Morilor, insa si de aici o femeie a furat un cal, pe care l-a bagat in sac chiar sub obiectivul camerei de supraveghere.

Autoritatile din Moldova nu au nicio explicatie pentru aceste furturi, dat fiind ca in general caii sunt adusi inapoi cateva zile mai tarziu sau gasiti intacti in locuintele hotilor. “Probabil cineva face acasa o herghelie de cai pentru curtea regala sau are un joc special”, declara Dorin Chirtoaca, primarul Chisinaului, dupa furtul de anul trecut.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO