Obligat sa divorteze de 82 din cele 86 de neveste!

Dată publicare: 01-09-2008 01:00
Dată actualizare: 06-10-2012 04:42


Obligat sa divorteze de 82 din cele 86 de neveste!

Situatie dificila pentru un nigerian. Ca sa nu intra in contradictie cu legea islamica, barbatul a fost obligat printr-un decret sa aleaga doar patru din cele 86 de sotii ale sale.

In varsta de 84 de ani, Mohammadu Bello Masaba a acceptat sa divorteze de 82 din nevestele sale, dar asta numai dupa ce unul dintre cele mai importante consilii islamice ale tarii, Jamatu Nasril Islam, a decis ca poligamia sa fie pedepsita cu moartea.

Initial, nigerianul, tata a 170 de copii, era hotarat sa nu renunte la niciuna dintre femeile sale si asta pentru ca nu considera o crima in a avea mai mult de patru sotii.

"Nu am facut ceva care sa contravina vreunei legi, pentru a se justifica faptul ca sunt izgonit de pe pamanturile mele.” Nu este nicio lege in Coran care sa interzica sa ai mai mult de patru neveste”, sustinea fostul invatator si preot musulman.

Amenintat cu evacuare, nigerianul nu a avut alternativa. In cele doua zile pe care autoritatile i le-au acordat ca termen limita pentru a se conforma deciziei, Mohammadu Bello Masaba a divortat de 82 dintre sotiile sale.

Sursa: Pro Tv

Tags: nigerian, divort, coran,


VIDEO PROTVPLUS.RO